Bedava telefonun renkli ürün dünyası

Güncelleme Tarihi:

Bedava telefonun renkli ürün dünyası
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 28, 2006 00:00

Skype sayesinde arkadaşlarınızla ve ailenizle İnternet üzerinden ücretsiz sesli görüşmenin çok cazip olduğunu düşünüyor, ama kulaklık ve mikrofonlara bir türlü alışamıyor musunuz? Üzülmeyin. Günümüzün bu gözde iletişim trendini telefon ahizesinin rahatlığıyla yaşamak isterseniz, "Skype Telefonu" olarak da bilinen yeni telefonları düşünebilirsiniz.

Bu telefonlar, bilgisayarınızdaki Skype yazılımıyla uyumlu çalışarak Skype görüşmelerinizi telefonda konuşurcasına rahat gerçekleştirmenizi sağlıyorlar. İşte size ülkemizde bulabileceğiniz Skype telefonlarından bir demet.

Kolay kurulum:

USRobotics 9601A

USRobotics’in yeni USB Skype telefonu 9601A, firmanın önceki modeline göre teknik bir farklılık içermese de çok daha çağdaş ve şık bir tasarıma sahip. Bilgisayarınıza USB bağlantı noktası kullanılarak bağlanan telefon, mavi renk aydınlatmalı ve hayli keskin görüntü veren likit kristal ekranıyla dikkat çekiyor. USR 9601A kategorisindeki en marifetli ürün değil, ancak kurulumu ve kullanımı en acemi kullanıcıların bile kolayca üstesinden gelebileceği ölçüde kolay. Telefonun ses kalitesinin özellikle başarılı olduğu da dikkatimizden kaçmadı.

Yaklaşık fiyatı 60 YTL

Ev telefonu İSTEYENLERE:

USRobotIcs Phone Adapter


USRobotics firmasının USR809620 model USB telefon adaptörü oldukça farklı bir ürün. Cihazın özelliği, sizin şu anda kullandığınız herhangi bir telefonu, bilgisayarınıza bağlı bir Skype telefonu haline getirmesi. Ürün aynı anda hem telefon hattınıza, hem de bilgisayarınıza bağlanıyor ve telefon görüşmelerini akıllı bir şekilde yönelterek hem Skype görüşmelerini, hem de normal telefon görüşmelerinizi aynı telefonu kullanarak yapmanızı sağlıyor. Çalışmak için ayrıca güç bağlantısı gerektirmeyen ve gerekli gücü USB bağlantısı üzerinden sağlayan bu becerikli ürün, sahip olduğunuz gelişmiş kablosuz telefonun tüm olanaklarını Skype teknolojisiyle kaynaştırabildiği için oldukça dikkate değer.

Yaklaşık fiyatı 110 YTL

Kablosuz Skype keyfi:

LInkSys CIT200 DECT

Skype telefonları iyi güzel, ama normalde kullandığınız kablosuz da çok mu alıştınız? Merak etmeyin, üreticiler sizi de düşünmüşler ve kablosuz telefonlarda yıllardır kullanılan DECT kablosuz iletişim sistemini Skype telefonlarına da aktarmışlar. Linksys firmasının CIT200 modelinin özelliği, DECT iletişim sistemine sahip kablosuz bir Skype telefonu olması. Telefon renkli bir likit kristal ekran taşıyor ve her bir baz istasyonuna 4 farklı cihaz tanıtılabiliyor. Bina içinde 50 metre kapsama alanına sahip olan telefon, 10 saatlik konuşmaya yetecek pil ömrü sunuyor. Arama bekletme gibi güncel araçları da destekleyen ürünün teknolojisi ve özellikleri yerinde. Ama ses kalitesi konusunda biraz daha iyi olabilirdi diye düşünüyoruz.

Fiyatı yaklaşık 165 YTL

Ses kartı içinde:

Yaksu YP200

Daha çok ADSL modemleriyle tanınan Yaksu, YP200 ile USB telefon alanına da adım atmış durumda. Mavi renkli aydınlatmaya sahip ekrana sahip olan YP200, bütünüyle Türkçe hazırlanmış menüleriyle Türkiye pazarına gayet iyi uyarlanmış bir ürün. Bilgisayarınıza USB üzerinden bağlanan telefonun ilginç bir özelliği, içinde kendine özel 16-bit bir ses kartı içermesi. Bu donanım sayesinde telefon hem kişiye özel zil sesleri gibi bazı özelliklere kavuşuyor, hem de dilerseniz kendi başına ses kartı olarak kullanılabilme gibi farklı açılımlara olanak sağlıyor. Üretici firma, ürünün sadece Skype değil, aralarında MSN Messenger’in de bulunduğu bir çok başka uygulamayla da kullanılabildiğini özellikle belirtiyor.

Fiyatı yaklaşık 68 YTL

İnce ve zarif tasarım:

Ttec TTC206

Tesan’ın teknoloji ürünleri markası Ttec, TTC206 modeli USB telefonuyla bu alanda bir hayli iddialı. Ufak bir kutuda sunulan TTC206, ilk olarak 56 gramlık ağırlığı ve zarif, şık tasarımıyla ilgimizi çekti. Siyah ve beyaz renk seçenekleriyle sunulan ürün Skype ve diğer sesli iletişim yazılımlarıyla uyumlu çalışabiliyor. Ürünün kendine özgü bir yönü, üzerindeki tuşa basılarak yapılan görüşmenin bilgisayara kaydedilebilmesine olanak sağlaması. Standart ses formatında kaydedilen görüşme, daha sonra istenen herhangi bir uygulamayla dinlenebiliyor. Tasarım ve ergonomi olarak özellikle beğenimizi kazanan Ttec TTC206, fiyat olarak da satın alınabilecek en cazip ürünler arasında.

Fiyatı yaklaşık 55 YTL
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!