Bebekleri çalınmak istenen aile evsiz kaldı

Güncelleme Tarihi:

Bebekleri çalınmak istenen aile evsiz kaldı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 2009 14:18

Adana'da 1.5 aylık ikiz bebeklerinden birini çalmaya kalkışan hırsızın kaçarken ikinci kat balkonundan düşüp ölmesiyle şoke olan Yasemin ve Mehmet Atakul çifti, kiracı oldukları eve artık giremiyor. Olayın şokunu üzerlerinden atamayan ve geceyi yakınlarının evinde geçiren Yasemin ve Mehmet Atakul çifti, “Ev sahibimiz de ölen hırsızın yakınları intikam alır eve zarar verir diye bizim çıkmamızı istedi. Biz de zaten eve giremiyoruz. Eşim inşaatlarda iş buldukça çalışıyor, maddi durumumuz iyi değil. Uygun ev bulursak hemen çıkacağız” dedi.

Haberin Devamı

Atakul Ailesi'nin kiracı olarak oturduğu eve giren Mustafa Çakmak, balkonda anneleriyle birlikte uyuyan ikiz bebeklerden Mustafa'yı kucağına aldığında ikizi Ramazan'ın uyanıp ağlamasıyla kalkan anne Yasemin Atakul'un çığlıkları üzerine paniğe kapıldı. Çakmak, uyanıp gelen ikizlerin babası Mehmet Atakul'la boğuşup, kaçmak için 2'nci kattaki evin balkonundan atlayınca yaşamını yitirdi.

Olayda ölen Mustafa Çakmak'ın dolandırıcılık, hırsızlık, evrakta sahtecilik suçlarından poliste 18 kaydı bulunduğu belirlendi. Sabıka kaydı da olduğu belirtilen Çakmak'la ilgili düzenlenen evrakta, hırsızlık amacıyla girdiği evde, annenin uyandığını görmesi üzerine, bağırmaması için tehdit amacıyla bebeği kucağına aldığı, kadının bağırması üzerine de korkup, kaçmak istediği iddiasına yer verildi. Şüphelinin kaçmak için ikinci kattan atlarken ayağının bir demire takılıp dengesini kaybettiği de kaydedildi.

Haberin Devamı

BABANIN İKİZ KARDEŞİ DE VAR
Gazetecilere yaptıkları açıklamalarda “Bebeğimiz çalınmak istendi” derken, polis ifadesinde “Elinde bebeğimiz vardı. Bağırınca kanapeye attı” diyen baba Mehmet Atakul, “Amacının ne olduğunu öldüğü için anlayamadık. Belki de çocuğumu alıp satacaktı. Organ mafyasına da verebilirdi. Çocuğu olmayan bir aileye de verme düşüncesi olabilir. Allah'ım bebeğimizi bize bağışladı. Ya biz uyurken alıp götürseydi. Her gün ölürdük” diye konuştu. Kendilerinin de 3 kardeş olduğunu bildiren baba Atakul, “Ben ailenin en büyüğüyüm. Benden 3 yaş küçük ikiz kardeşlerim var. İkiz bebek sahibi olunması ailemden gelme demek ki” dedi.

Hırsızla göz göze gelip, bebeği çalınmak istenen 30 yaşındaki Yasemin Atakul, olayın da etkisiyle evlerine giremedikleri söyledi. Olayın ardından ilk geceyi annesi Gülten Aykan'ın evinde geçirdiklerini belirten Yasemin Atakul, “Bu olay sonrası ev sahibi de bizden evi boşaltmamızı istedi. Hırsızın yakınlarından veya şebekesinden korkmuş olabilirler. Biz de zaten o evde tedirgin olacağız. Evi her gördüğümde o hırsızla göz göze geliyor gibi olacağım. O, yerinden fırlamak üzere olan gözlerini görüyorum ve bana ‘Sus’ dediğini duyuyorum. Sesi hiç kulağımdan gitmiyor. Evin kirasını her ayın 17'sinde ödüyoruz. O tarihe kadar süremiz var. Bir ev bulmak zorundayız. Eşimin sürekli bir işi olmadığı için ne yapacağımızı da bilmiyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Olayın ardından çıkarıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan baba 30 yaşındaki Mehmet Atakul da dün geceyi hiç uyumadan geçirdiğini ve çocuklarının başında nöbet tuttuğunu söyledi. İnşaat işçisi Atakul, düzenli geliri olmadığından yakınıp, “Aylık 200 TL kira ödediğimiz evden ev sahibi çıkmamızı istedi. Kendine göre haklı. Çünkü böyle bir olay oldu. Hırsız öldüğü için tedirgin oluyor. Aynı düşünce bizde de var. Ne yapacağımı bilmiyorum. İşyerime haber verdim, birkaç gün çocukların yanında kalmak istiyorum. Hiç onlardan ayrılmak istemiyorum. O anları tekrar tekrar yaşıyorum. Yine çocuğumu çalmak isteyeceklermiş gibi hissediyorum. Ne yapacağımızı şaşırdık. Tek isteğim güvenli bir eve bulabilmek” diye konuştu.
Çift, bir süre daha Yasemin Atakul'un aynı mahallede yaşayan annesinin evinde kalacaklarını belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!