Bebeğini mezarlığa bırakan anneye dava

Güncelleme Tarihi:

Bebeğini mezarlığa bırakan anneye dava
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 2000 00:00

Haberin Devamı

Yeni doğmuş bebeğini mezarlığa bırakan anne, kendini ‘namusum iÇin yaptım’ diye savundu.

EYÜP'te yasak ilişki sonucu doğan bir günlük bebeğini Savaklar Mezarlığı'naa terkeden Muzaffer Karagöz hakkında, üç yıl dört aya kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Eyüp Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan iddianameye göre, yakınının mezarını ziyarete giden Hakan Emiroğlu bir mezar üstünde ağlayan bir bebek gördü ve durumu polise haber verdi. Araştırma sonucu bebeğin Muzaffer Karagöz'e ait olduğu anlaşıldı. Karagöz'ün yasak ilişki sonucu doğan bebeğini bir günlükken mezarlığa bırakıp kaçtığı iddia edildi. Savcı, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan sanık Karagöz hakkında ‘‘bebeği kendi haline terk etmek’’ suçundan, 3 yıl 4 aya kadar hapis cezası talep etti.

Vicdansız anne savcılıktaki sorgusunda yasak ilişki sonucu doğan bebeğini babasının kabul etmemesi üzerine birilerinin bulması için mezarlığa bıraktığını, ölüme terk etmediğini öne sürmüştü. Muzaffer Karagöz, ‘‘Eğer bebek doğurduğumu duysalardı mahallede namusum ve şerefim iki paralık olacaktı. Ben hem böyle bir durumla karşılaşmamak hem de namusum ve şerefime gölge düşürmemek için çocuğu mezarlığa bıraktım’’ demişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!