BBC’nin ‘100 kadın’ listesinde

Güncelleme Tarihi:

BBC’nin ‘100 kadın’ listesinde
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2020 07:00

Her yıl dünyada ilham veren ve çalışmalarıyla fark yaratan kadınların yer aldığı "BBC 100 Kadın 2020" listesine bu yıl Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Başkan Gülsüm Kav seçildi.

Haberin Devamı

Dünyanın önde gelen yayın kuruluşlarından BBC’nin her yıl yayınladığı “100 Kadın 2020” listesinde bu yıl Türkiye’den Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Genel Başkanı Gülsüm Kav yer aldı. 2013 yılından beri yayınlanan listede her yıl dünyaya ilham veren, değişime öncülük eden ve fark yaratan kadınlar seçiliyor. Bu yılki listede Oxford Üniversitesi’nin korona aşı çalışmalarını yürüten Sarah Gilbert, ilkim aktivisti Jane Fonda, Kolombiya’nın başkenti Bogota’nın ilk kadın belediye başkanı Claudia Lopez gibi isimler yer aldı.  

Listede Gülsüm Kav’la ilgili “Gülsüm, Türkiye’de toplumsal cinsiyet eşitsizliğine dayalı şiddet konusunda farkındalık yaratmak, yakınlarını kadın cinayeti sebebiyle kaybeden birçok aile için yorulmadan çalışıyor” ifadeleri yer aldı.  

Haberin Devamı

"ŞİDDETLE MÜCADELE EDEN TÜM KADINLAR ADINA KABUL EDİYORUM"

Hürriyet’e konuşan Gülsüm Kav, “Türkiye’deki kadınların canı pahasına ortaya koyduğu mücadeleyi dünyaya anlatmak açısından bu listeye seçilmekten memnuniyet duyuyorum. Ama aynı zamanda yapılması gerekeni yaptığım için ekstra bir övgü almaktan da mahcubiyet duyuyorum. Ben ve tüm kadınlar zaten yapmamız gerekeni yapıyoruz. Bu övgüyü şahsım ya da Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platfromu adına değil öldürülen tüm kadınların anısına ve şiddetle mücadele eden tüm kadınlar adına kabul ediyorum” diye konuştu.  

"GEÇEN YIL ZEHRA SAYERS SEÇİLMİŞTİ"

Listede ayrıca pandeminin yaşandığı böylesine olağanüstü bir yılda başkalarına yardım etmek için fedakarlık yapan sayısız kadını temsilen, isimsiz kahramanlara ithafen bir kişi boş bırakıldı. Geçen yıl bilim insanı Prof. Dr. Zehra Sayers BBC 100 Kadın 2019 listesine seçilen ilk Türk kadın olmuştu. 

ŞİDDETE KARŞI BULUŞTULAR

BBC’nin ‘100 kadın’ listesinde

Ankara'da Kadın Meclisleri üyeleri, ‘Kadına Şiddetle Mücadele Günü’nde Kuğulu Park’ta bir araya geldi. Şiddete karşı pankartlar açılan gösteride öldürülen kadınların isimleri okundu. (◊ Selahattin SÖNMEZ / ANKARA)

BAKMADAN GEÇME!