Bayramı RP de kutladı

Güncelleme Tarihi:

Bayramı RP de kutladı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 1997 00:00

Haberin Devamı

Bugüne kadar, laiklik başta olmak üzere cumhuriyet ilkelerine muhalefet edip, ‘hilafet’ yanlısı söylemleriyle oy toplamaya çalışan RP, kapatılmanın eşiğine gelince müthiş bir ‘U’ dönüşü yaptı ve en keskin ‘cumhuriyetçi’ oldu. RP'deki bu tarihi dönüşün mimarlığını yapan Genel Başkanı Necmettin Erbakan, Cumhuriyet Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajında, önceki bayramlardaki mesajlarının aksine sık sık Atatürk'ten söz etti. Erbakan, ‘‘Kahraman ordumuzun ve aziz milletimizin dünya tarihine geçen onurlu mücadelesi ve bu mücadelenin sonunda kazandığımız büyük zafer, Atatürk'ün önderliğinde başarılmıştır’’ dedi. Erbakan mesajında, cumhuriyete de övgüler yağdırdı, ‘‘Cumhuriyetimizin ilanının 74. yıldönümünü büyük bir coşkuyla kutluyoruz. Şehitlerimizin kanıyla kurulan bugünkü cumhuriyetimizi, istiklal ve hürriyetimizi, şanlı bayrağımızı birlik ve bütünlük içerisinde yüceltmek ve ebediyete kadar korumak kutsal bir görevimizdir’’ diye söz etti. Erbakan, RP'nin yayın organı olarak nitelenen Milli Gazete tarafından da 1. sayfadan tam metin verilen mesajının sonunda ise şöyle dedi:

‘‘Cumhuriyetimizin 74. yıldönümünü bu inançla kutlarken, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü, O'nun silah arkadaşlarını ve aziz şehitlerimizi şükranla anıyor, milletimizin bağrından çıkan kahraman Türk Ordusu'nun bütün mensuplarını saygıyla ve sevgiyle selamlıyorum.’’

Erbakan, demokrasi, insan hakları ve özgürlükler konusunda çağdaş Batı standartlarının Türkiye'de hakim olmasını isteyen ve bu alanlarda ‘En Batıcı biziz’ mesajları da verdi. Erbakan, önceki günkü Başkanlık Divanı toplantısı öncesinde yaptığı konuşmada, ‘‘Şimdi ne ilginçtir ki, kendilerini Batıcı sayanlar Batı'nın karşısına geçmekte, RP ise Batı standartlarının bayraktarlığını yapmaktadır’’ dedi.

RP'li Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Şükrü Karatepe'nin, ‘‘Ata'nın huzuruna içim kan ağlayarak gidiyorum’’ sözleri nedeniyle aldığı 1 yıllık mahkûmiyet kararının mürekkebi kurumamışken, RP'lilerin dünkü Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına neredeyse tam kadro katılmaları da dikkat çekti. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de Sıhhıye'de dün akşam ‘Cumhuriyet Şöleni’ düzenledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!