Bayramda hızlı tren ücretsiz

Güncelleme Tarihi:

Bayramda hızlı tren ücretsiz
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 2011 19:36

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ankara-Konya Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattının açılış töreni için beraberinde 6 bakanla Konya’ya gitti.

Haberin Devamı

ERDOĞAN, YHT İLE 1.5 SAATTE KONYA’YA GELDİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan, Ulaştırma Bakanı Binalı Yıldırım, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, eski başbakanlardan Yıldırım Akbulut, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan ile birlikte Yüksek Hızlı Trenle Ankara’dan, Konya’ya gitti. Başbakan Erdoğan’ın Konya Gar’ı girişinde makinist dairesinde YHT’yi kullandığı görüldü. Başbakan Erdoğan, Konya Gar’ında Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, eşi Sare Davutoğlu, Vali Aydın Nezih Doğan, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ve diğer protokol üyeleri tarafından karşılandı.

BAYRAMDA YÜKSEK HIZLI TREN ÜCRETSİZ

Bayramda hızlı tren ücretsiz



Başbakan Erdoğan, yarından itibaren bayramın sonu pazar akşamına kadar Ankara-Konya arasındaki Yüksek Hızlı Treni'nin vatandaşlara ücretsiz olarak hizmet vereceğini açıkladı

Haberin Devamı

Başbakan Erdoğan, karşılama töreninin ardından bir süre Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’na (TCDD) ait misafirhane de dinlendikten sonra Gar’ın bahçesi ve bitişiğindeki Ferit Paşa Caddesi’nde Devlet Demiryolları tarafından verilen iftar yemeğine katıldı. İftar yemeğinde Başbakan Erdoğan ve protokol üyelerinin bulunduğu bölümle, halkın katılacağı alan bariyerlerle ayrıldı. Halkın oturacağı Ferit Paşa Caddesi üzerindeki yaklaşık 500 metrelik alana 15’er kişilik masalar konuldu. İftar yemeğinde davetlilere Konya’nın yöresel düğün pilavı olan etli pirinç pilavı, bareberinde yoğurt çorbası ikram edildi. 15 bin kişilik hazırlanan yöresel düğün pilavı için 3 ton et, 4 ton pirinç kullanıldığı ve 650 kişinin görev yaptığı öğrenildi.

GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMİ

Tören alanı helikopter ile sürekli havadan kontrol edilirken, tören alanına gelenler tek tek üst aramasından geçirildi. Gar binasının çevresindeki çatılara Özel Haraket Timleri yerleştirildi.

Haberin Devamı

ANKARA-KONYA YÜKSEK HIZLI TREN HATTI

4 yıl 8 ayda tamamlanan Ankara-Konya Yüksek Hızlı Tren Hattı, 1 Milyar Liraya mal oldu. 612 kilometrelik eski tren hattındaki yolculuk 10 buçuk saat sürerken, 309 kilometrelik yeni hızlı tren hattında bu süre sadece 1 buçuk saat. Eş zamanlı olarak günde 4 sefer yapılacak olan YHT’nin açılış nedeniyle Ramazan Bayramı sonuna kadar ekonomi sınıfı 10 Lira, business 15 Lira, bayramdan sonra da ekonomi 25 Lira, business 35 Lira olacak. Trenin hızı saatte 300 kilometreye ulaşırken, hat boyunca güvenlik açısından hemzemin geçidi bulunmuyor. Ankara-Konya YHT hattında 17 Aralık 2010 tarihinden itibaren de ’Piri Reis’ adlı test treniyle yaklaşık 100 bin kilometre test sürüşü yapıldı. Hattın inşaatının tamamını yerli firmalar üstlendi. Hat boyunca 56 bin tonluk ray, 805 bin travers kullanıldı. 252 alt ve üst geçit yapıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!