Bayramda donduk

Güncelleme Tarihi:

Bayramda donduk
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 2000 00:00

Haberin Devamı

YURT genelinde önceki gün başlayan kar ve sağanak yağışın bugün de sürmesi bekleniyor. Başbakanlık Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, bugün hava, yurdun doğu kesimlerinde parçalı bulutlu, Doğu Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda yağışlı, öteki yerlerde az bulutlu geçecek.

SAKARYA'DA SEL Sakarya'nın Söğütlü ilçesine bağlı Akçakamış köyünde önceki gün meydana gelen su baskını, etkisini yitirmeye başladı. 220 haneden 150'sini su basan köyde, vatandaşların büyük bölümü su boşaltma ve temizlik çalışmalarına başladı.

Akçakamışlılar, yaklaşık 6 bin dönüm ekili arazinin sular altında kaldığını belirterek, ‘‘Eğer su hemen çekilirse fazla bir zararımız olmaz’’ dediler.

OKULLAR TATİL Kırıkkale ve çevresinde yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar 2 gün tatil edildi. Niğde'de şiddetli kar yağışı nedeniyle tüm okullardaki tatil 2 gün daha uzatıldı.

UÇAKLAR İPTAL Türk Hava Yolları'nın dün yapılması gereken Diyarbakır - Ankara ve Diyarbakır - İstanbul uçak seferleri yoğun sis nedeniyle iptal edildi.

DOĞU DONUYOR Doğu Anadolu Bölgesi'nde kar yağışına hasret kalınırken, dondurucu soğuklar özellikle etkisini geceleri gösteriyor. Önceki gece Türkiye'nin en soğuk kenti, sıfırın altında 23 derece ile Ağrı oldu. Hava sıcaklıklarının geceleri önemli ölçüde düşmesi yüzünden içme suyu ve kanalizasyon şebekelerinde donma ve patlamalar meydana geldi.

ZONGULDAK'TA HEYELAN Zonguldak'ta, önceki günden itibaren yağan aşırı yağmur heyelana neden oldu. Aşırı yağmur nedeniyle Değirmenağzı Mevkiinde heyelan meydana geldi. Düşen dev kaya parçaları Zonguldak-Ereğli karayolunu ulaşıma kapattı.

ANTALYA'DA BAHAR Antalya'da tatillerini geçiren turistler, güneşli havada havuz keyfi yaşadılar. Hava sıcaklığının zaman zaman 17 - 18 dereceye ulaştığı Kemer'de bazı oteller açık havuzlarını tatilcilerin hizmetine açtı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!