Bayram tebriklerinde gündem Filistin

Güncelleme Tarihi:

Bayram tebriklerinde gündem Filistin
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2021 07:00

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan dün telefonda bazı Müslüman ülkelerin liderleriyle bayramlaştı. Erdoğan’ın liderlerle görüşmelerinin bayram dışındaki konusu Filistin’e yapılan saldırılar oldu.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Ramazan Bayramı sabahını tebrik telefonlarına ayırdı. İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan dün ilk olarak KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’la görüştü. İki lider karşılıklı olarak bayram tebriğinde bulundu. Erdoğan daha sonra Malezya’nın eski Başbakanı Mahathir Muhammed ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Erdoğan ile Muhammed’in karşılıklı bayramı kutladığı görüşmede, İsrail’in Filistin’e yönelik saldırıları ve baskıları da ele alındı.

İŞBİRLİĞİ MESAJLARI

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani ve Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov’la da telefonla görüşerek bayramlaştı. İki liderle bölgesel konuları ele alan Erdoğan, İsrail’in Filistin’e yönelik saldırıları karşısında uluslararası camianın sessiz kalmaması için tüm platformlarda birlikte hareket etmenin önemini vurguladı. Erdoğan’ın, Irak Başbakanı Mustafa Kazımi ile yaptığı görüşmede ise karşılıklı bayram tebriği dışında İsrail’in Filistinlilere yönelik saldırıları da ele alındı.

Haberin Devamı

Bayram tebriklerinde gündem Filistin
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, bayram namazını Marmaris Millet Camisi’nde kıldı. (AA)

BAKMADAN GEÇME!