Cuma günü okullar tatil mi? Bayram tatili ne zaman bitiyor?

Güncelleme Tarihi:

Cuma günü okullar tatil mi Bayram tatili ne zaman bitiyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2019 12:26

Ramazan Bayramı'nın bitmesinin ardından, tatil dönüşü için hazırlık yapanlar, cuma günü okulların tatil olup olmadığını merak edip araştırmaya başladı. Resmi olarak 9 günü kapsayan Ramazan Bayramı tatilini yurt içi veya dışında geçirecek olan vatandaşlar, tatil takvimini bir kez daha gündeme getirdi. Peki, bayram tatili ne zaman bitecek? Cuma günü okullar tatil mi?

Haberin Devamı

Bugün, Ramazan Bayramı'nın üçüncü yani son günü. Ramazan ayı boyunca bayram tarihi ve tatil takvimini merak eden vatandaşlar şimdi son gün araştırması yapıyor. Özellikle yurt içi veya dışına seyahate gidenler, yurda dönüş planları için 'bayram tatili ne zaman bitecek? Yarın okullar tatil mi?' sorularına internet üzerinden yanıt arıyor. İşte, 2019 Ramazan Bayramı takvimi

Günlerdir üzerine planlar yapılan Ramazan Bayramı tatili 3 Haziran’da başladı. Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlar hafta sonlarının da araya girmesiyle birlikte 9 gün tatil yapmış olacak. 

Ramazan bayramı tatil takvimi Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan yazılı açıklamayla duyurulmuştu. Ramazan Bayramı tatilinin 3 Haziran Pazartesi 13.00'te başlayıp, 6 Haziran Perşembe günü sona ereceği hatırlatılan idari izin yazısında, şu ifadelere yer verildi:

"Kurum yöneticileri tarafından gerekli tedbirlerin alınarak hizmetlerin aksatılmaması, zorunlu hizmetlerin yürütülmesi için asgari seviyede personel bulundurulması kaydıyla, kamu kurum ve kuruluşlarındaki bütün çalışanların 3 Haziran 2019 Pazartesi günü yarım gün ve 7 Haziran 2019 Cuma günü tam gün idari izinli sayılmaları Sayın Cumhurbaşkanımızca uygun görülmüştür."

Haberin Devamı

Kamu kurum ve kuruluşları, 10 Haziran Pazartesi günü itibariyle iş başı yapacak, kısa süre sonra yaz tatiline girecek olan okullar da aynı tarihte açılacak.

BANKALAR CUMA GÜNÜ ÇALIŞACAK MI?

Masaüstü, mobil ve şubeler üzerinden yapılan bankacılık işlemleri, 3 Haziran Pazartesi günü öğlene kadar devam etti. Öğleden sonraki EFT işlemleri 7 Haziran Cuma gününe kaldı.

BAKMADAN GEÇME!