Bayram dönüşünde 6 kilometre kuyruk

Güncelleme Tarihi:

Bayram dönüşünde 6 kilometre kuyruk
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 1998 00:00

Haberin Devamı

Türkiye bir bayramı daha geride bırakırken, tatilciler bu kez de dönüş telaşına düştüler. Özellikle Ege'nin sahil beldelerinden, 9 günlük bayram tatili dönüşü başlarken, Çanakkale Boğazı'nda izdiham yaşandı. Arabalı vapurlarla Çanakkale'den Eceabat'a geçmek isteyenler saatlerce bekleyip çile çekti, yaklaşık 6 kilometreyi bulan kuyruk oluştu.

Denizcilik İşletmesi ait feribotların yanısıra, özel sektörün işlettiği motorlar aralıksız sefer yaptı, ancak konvoylar erimek bilmedi. Son 2 günde, Çanakkale'den Eceabat ve Kilitbahir'e 2 bin 500 taşıtın geçtiği bildirildi. Çoğunu İstanbul plakalı otomobillerin oluşturduğu taşıtlar kent içi trafiği de kilitledi. Trafik ekipleri, Çanakkale plakalı taşıtları bazı güzargâhlara almayıp boğaz geçişine öncelik sağladı. Kimi sürücüler ise Lapseki'ye yönelip buradan da feribotla Gelibolu'ya geçmeyi tercih etti. Boğazdan geçişlerin yarın daha artması beklenirken tatilciler ise Çanakkale'ye bir an önce köprü yapılması halinde bu eziyetten kurtulacaklarını söyledi.

Bu arada, İzmit Körfezi'nde de uzun araç kuyrukları oluştu. Topçular İskelesi'nden Yalova tarafına öğle saatlerinde 1 kilometreyi bulan araç sayısı akşam saatlerinde arttı. 11 vapur, araç birikimini önlemeye çalışırken, uzun araç kuyruğuna girmek istemeyenler Yalova-İzmit arasındaki E-130 karayoluna akın edince trafik yoğunlaştı.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!