Bayram cinnetine idam istemi

Güncelleme Tarihi:

Bayram cinnetine idam istemi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 1999 00:00

Haberin Devamı

Geçen Ramazan Bayramı'nda, barışmak için evine gelen damadını ve kendisine engel olmak isteyen eşini öldüren, kızını da yaralayan Mahir Bakır, iki cinayetin yanısıra cinayete teşebbüs ve ruhsatsız silah taşımak suçlarından yargılanacak.

BAKIRKÖY - Geçen Ramazan Bayramı'nda Bağcılar'daki evine barışmak için gelen damadı Efkan Yücel'i ve kendisine engel olmak isteyen eşi Saide Bakır'ı öldüren, kızı Ümmügülsüm Yücel'i de yaralayan emekli imam Mahir Bakır hakkında idam istemiyle dava açıldı. Bakır, Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Kasten eşini ve damadını öldürmek, kızını öldürmeye tam teşebbüs, ruhsatsız silah taşımak' suçlarından yargılanacak.

Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı'nın hazırladığı iddianameye göre, 55 yaşındaki Mahir Bakır'ın Ramazan Bayramı nedeniyle evine el öpmek için gelen 21 yaşındaki kızı Ümmügülsüm Yücel ve 25 yaşındaki damadı Efkan Yücel'i evine girmemeleri konusunda uyarıda bulunup, hakaret ettiği öne sürüldü. Bakır'ın, kendisine karşılık veren damadı Efkan Yücel'in üzerine yürüyüp elindeki şekerliği fırlattığı, damadın da şekerliği yerden alıp kayınpederine vurduğu ifade edildi.

İddianameye göre, buna çok sinirlenen Mahir Bakır, eline geçirdiği bıçakla kızı ve damadını kovalamaya başladı. Bunun üzerine paniğe kapılan genç çift evden çıkarak alt katta yaşayan yakınlarının dairesine sığındı. Bu arada Efkan Yücel canını kurtarma telaşıyla, üzerinde taşıdığı kuru sıkı tabancayı çıkarıp öfkeli kayınpederine ateş etti. Mahir Bakır ise evine geri döndü, ruhsatsız tabancasını aldı. Genç çiftin sığındığı daireyi tabancasıyla basarak, önce damadını başından yaraladı, sonra da kızı Ümmügülsüm'ü karnından ve bacağından vurdu. Kızının yaralandığını gören anne Saide Bakır ise, eline geçirdiği sopa ile kocasının sırtına vurunca, Bakır bu kez silahını eşine yöneltti. Karısını da altı yerinden kurşunlayarak öldürdü. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılmak istenen damat Efkan Yücel yolda can verdi. Emekli imam Mahir Bakır olaydan sonra silahıyla birlikte yakalanmış, sevkedildiği mahkemece tutuklanarak cezaevine konulmuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!