Bayraktar ağladı

Güncelleme Tarihi:

Bayraktar ağladı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2014 02:11

AK Parti milletvekilleri, haklarında soruşturma önergesi verilen 4 eski bakanla, Meclis Genel Kurulu’ndan önce Genel Merkez’deki kahvaltılı toplantıda bir araya geldi.

Haberin Devamı

Bu toplantı, eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, eski AB Bakanı Egemen Bağış, eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve eski İçişleri Bakanı Muammer Güler’in ilk savunma yeri oldu. Bakanlar, tek tek söz alarak kendilerini savundular. Bayraktar Meclis'te savunma hakkını kullanmadı, sabah yapılan toplantıda konuşurken ağladı.

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ve parti yönetiminin başkanlığında dün sabah yapılan kahvaltılı toplantıda söz alan Zafer Çağlayan, 700 bin dolarlık saat iddiasıyla ilgili bilgi verirken, saatin fiyatından söz etmedi. Çağlayan, “Ben saati bir gazetenin ilanında gördüm, çok beğendim, ilgili firmayla temasa geçtim, ‘Kişiye özel üretiyoruz’ dediler. Daha sonra firma yetkilisi beni aradı ve ‘Satın alacak mısınız?’ dedi. Bu konuşma yapılırken Rıza Zarrab o ortamda bulunuyordu. ‘Bizim orada ofisimiz var, alır size gönderirler’ dedi. Sonra bir araçla saati bana gönderdiler. Saatin faturası alanın üstüne ama garanti belgesinde benim adım geçiyor. Saatin parasını ödedim ve mal beyanımda da gösterdim” dedi.

Haberin Devamı

''GECE GÜNDÜZ AĞLIYORUM''

Daha sonra söz alan Bayraktar ise “Benim adımın karıştırıldığı dosya ile ilgili zaten takipsizlik kararı verildi. Bütün bu asılsız iddialar nedeniyle çok zor durumdayım. Meclis’e gelemiyorum, çalışmalara katılamıyorum, gece gündüz ağlıyorum, çok zor durumdayım. Seçim öncesi böyle bir sıkıntı yarattığım için hepinizden tek tek özür diliyorum” savunmasını yaptı. Bayraktar, sözlerini bitirdikten sonra da ağlamaya başladı.

GÜLER KASALARI ANLATMADI

Güler de Reza Zarrab ile nasıl tanıştıklarını anlattı, rüşvet iddialarını yalanladı. Güler, oğlunun yatak odasında bulunan kasalara ilişkin ise herhangi bir şey söylemedi.

VEKİLLER SORU SORDU

Milletvekillerinin kahvaltıda 4 bakana soru sordukları ve soruların büyük bölümünün Reza Zarrab ile ilgili olduğu öğrenildi. AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli ise Bayraktar dosyasına verilen takipsizlik kararıyla ilgili olarak “Biz de düşündük, süreç başlamıştı, önergeler verilmişti. Şimdi bunu ayırırsak, her şeyin ertelenmesi gerekecekti. Muhalefet de bunu kullanabilirdi. Süreç başlasın, belki komisyon aşamasında yeniden bakarız” dedi. Canikli, yapılacak gizli oylamalarda parti kararı alınamadığını, ancak AK Parti olarak komisyon kurulması yönünde tavırları olduğunu milletvekillerine anımsattı. Toplantıda, Meclis’teki ziyaretçi yasağı da gündeme geldi. Birçok milletvekili uygulamadan memnuniyetini dile getirirken, bir milletvekili, “Milletle aramıza mesafe koymayalım” dedi.

Haberin Devamı

‘Eskiler’in tercihi arka sıralar oldu

Hakkında önerge verilen bakanlardan sadece Erdoğan Bayraktar, Genel Kurul çalışmalarını başından itibaren izledi. Sırasında kalın bir klasörün ve sarı bir zarfın da olduğu görüldü.

Bayraktar, verilen arada, eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın oturduğu sıraya gitti. Bayraktar, Baykal ile burada ayaküstü kısa bir sohbet gerçekleştirdi.

Genel Kurul’a gelen Egemen Bağış da arka sıraya oturdu ve yanındaki AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop ile uzun bir sohbet gerçekleştirdi.

Bakanlar kürsüde kendilerini savundukları sırada Ak Parti sıralarının dolu olmaması da dikkat çekti.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Bahçeli görüşmelerin bazı bölümlerini izlediler.

Haberin Devamı

Eski bakanların savunmalarını kabineden 6 bakan izlerken, Başbakan Tayyip Erdoğan oturuma gelmedi.

CHP’LİLER BAĞIŞ’A SIRTINI DÖNDÜ

Zafer Çağlayan konuşmasını yüzünü AKP sıralarına dönerek yaptı. Çağlayan’ın konuşması sırasında bazı CHP’liler sıralara vurarak tepki gösterdi.

Bağış’ın kürsüye gelişi sırasında da CHP sıralarından yüksek bir şekilde “Oooooo” sesleri geldi. Bağış’a “Ahlaksız herif” şeklinde laflar atıldı. Bağış’ın konuşmasına tepki gösteren çok sayıda CHP’li sırtını döndü.

Muammer Güler’in konuşması sırasında da CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ayağa kalkarak, “Eli kanlı bakan” diye bağırdı.

CHP'NİN ERDOĞAN BAYRAKTAR İLE İLGİLİ VERDİĞİ ÖNERGE REDDEDİLDİ

Haberin Devamı

CHP'nin, eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar hakkında verdiği Meclis Soruşturma Önergesi, TBMM Genel Kurulu'nda 151 kabul, 264 ret oyuyla reddedildi.

BAHÇELİ TAKİP ETTİ
Soruşturma önergeleri görüşmelerinin bir kısmını CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu takip etti. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise gece geç saatlere kadar süren Genel Kurul görüşmeleri büyük bir kısmını takip etti. Bahçeli, önergeler için yapılan gizli oylamalara da katılarak oy kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!