Bayrağını al Berlin’e koş

Güncelleme Tarihi:

Bayrağını al Berlin’e koş
Oluşturulma Tarihi: Mart 12, 2006 00:00

KKTC’nin ilk Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın başkanlığını yaptığı Talat Paşa Harekatı Danışma Kurulu, Berlin’de 18 Mart günü düzenlenecek "Büyük Proje-2006 Talat Paşa Harekatı" başlıklı miting ve yürüyüş ile ilgili hazırlıklarını tamamladı. Yürüyüş, Alman Parlamentosu’nun sözde Ermeni soykırımı kararını geri alması ve konuyu ders kitaplarına koyma eğiliminden vazgeçmesi amacıyla düzenleniyor.

Pera Palas Oteli’nde basın toplantısı yapan Berlin Talat Paşa Harekatı Yürütme Kurulu üyesi ve İşçi Partisi Genel Sekreteri Ferit İlsever, etkinliklerin Berlin’de 15 Mart’da, Talat Paşa’nın öldürüldüğü yerde yapılacak anma toplantısıyla başlayacağını söyledi.

3 UÇAKLA GİDİLECEK

"Avrupa’da yaşayan 4, ABD’de yaşayan 1 milyon Türk’ü ayağa kaldırmayı planlıyoruz" diyen İlsever, Türkiye’den gidecek sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile aydınlar için üç uçak kiralandığını söyledi. İlsever, Almanya’nın Türkiye’deki temsilciliklerden vize konusunda gerekli yasal kolaylıkları göstermesini istedi. İlsever’in verdiği bilgiye göre, mitingde kesinlikle siyasi parti flamaları yer almayacak. Sadece Türk ve Azeri bayrakları taşınacak.

SEZER DESTEKLİYOR

Rauf Denktaş’
ın öncülüğündeki girişimi dokuzuncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ile Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in de desteklediğini belirten İlsever, "Biz buradan, Anadolu topraklarından sıcak elimizi Almanya’ya uzatıyoruz. Gelin bu yanlıştan vazgeçin diyoruz" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!