Baykal'ın isyanı

Güncelleme Tarihi:

Baykalın isyanı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 1997 00:00

Haberin Devamı

Son zamanlarda ortaya çıkan olumsuzlukların üstüne, önceki gün de İstanbul'da can kaybıyla sonuçlanan yağmurlar, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ı isyan ettirdi. Baykal, ‘‘Faili meçhûl öğretmen cinayetleri olacak, en büyük kentimizde yağmur nedeniyle insanlar ölecek, yargı, güvenlik, siyaset güçleri olumsuzluklar içinde olacak, kaymakamlar rüşvet alacak, ekonomi allak bullak olacak. Böyle yaşanmaz...’’ dedi.

Bu duruma ‘‘isyan ettiğini’’ söyleyen Baykal, Türkiye'de ‘‘sen-ben kavgasıyla geçen düzeysiz bir siyaset ve onun etrafında iktidar oluşumları’’ olduğunu savundu. Baykal, ‘‘Bu böyle olmaz. Ekonomi allak bullak, siyaset allak bullak, hukuk allak bullak. Bu böyle gitmez. Bunu bir yerden toparlamak lazım. Türkiye'de topyekün bir zihniyet değişimine ihtiyaç var ’’ diye konuştu.

Baykal, dün, CHP Grup toplantısında şunları söyledi:

‘‘Lamı cimi yok. Türkiye kötü yönetiliyor. Bunun başka türlü izahı yok. Türkiye, medeni bir toplumun ortaya koyması gereken görüntüden hızla çıkıyor. Buna tepki göstermeliyiz. Susurluk'a sessiz kal, insanların yağmurdan ölümünü doğal say. Böyle şey olmaz.’’

İSTANBUL BAKANLIĞI

Öte yandan DTP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk ise İstanbul'un ayrı bir yasa ve bakanlıkla ele alınmasını önerdi. Türkiye nüfusunun yüzde 15'inin, ülke ekonomisinin temellerinin de yüzde 50'sinin bulunduğu İstanbul'un mevcut idari yapıyla yönetilemeyeceğini belirten Cindoruk, şunları söyledi:

‘‘İstanbul, bir belediyenin çözebileceği problem olmaktan çıktı. İstanbul için bir devlet bakanı görevlendirilsin. İstanbul'da yeni bir yönetim biçimi ve hükümet varlığına ihtiyaç var.’’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!