Baykal'a yanıt: Ciddiye almadım

Güncelleme Tarihi:

Baykala yanıt: Ciddiye almadım
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2017 00:14

11’İNCİ Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal’ın, yeni Anayasa referandumunun ardından ortaya çıkan sonuçla ilgili “Abdullah Gül yüzde 49’un adayı olabilir” sözlerini değerlendirdi. Siyaset gündeminin merakla beklediği yanıtı, Gül, Esenyurt’ta Serhan Tirit Merkez Camisi’nde cuma namazı sonrasında verdi. Gül şöyle konuştu:

Haberin Devamı

KENDİ PARTİ İÇİ HESAPLARI
“Geçen günlerde bir siyasetçinin çeşitli kendi parti içi hesapları ve politikaları çerçevesinde yaptığı çeşitli taktikler o konuşmada beni de söz konusu etti. Açıkçası benimle ilgili söylenenleri hiç ciddiye almadım. Çünkü, daha önceden de biliyorum 367 meselelerinin nasıl ortaya çıktığını, bugünkü koşullara Türkiye’ye gelirken hangi şartlarda geldiğini. Dolayısıyla hiç ciddiye  almadım. Ama üzülerek görüyorum ki bazıları çok ciddiye almışlar. Hatta bazı arkadaşlar saygı seviyesini de aşarak neredeyse benim ne yapmam gerektiğini, söylemem gerektiğini nasihat edecek kadar ileri de gittiler. Buna çok üzüldüm. Ben 7 sene tarafsız olarak Cumhurbaşkanlığı yaptım. Sonra ayrılınca da günlük siyasete girmeyeceğimi de defalarca söyledim. Ama tabi ki bütün birikimimi, bilgimi, tecrübemi bunları da yeri geldiğinde ülkem için paylaşma sorumluluğum var. Bunları yeri geldiğinde ülkemizi yöneten değerli arkadaşlarımla baş başa gelerek paylaştım yeri geldiğinde kamuoyuyla paylaştım. Bu şekilde paylaşmaya da devam edeceğim.

KUTUPLAŞMANIN YORGUNLUĞU
Şimdi baktığımızda ülke zaten yeteri kadar kutuplaşmanın ve seçimlerin yorgunluğu içerisinde. Onun için Türkiye’nin önüne bakması gerekir. Türkiye’nin önünde çok önemli mesaileri var. Muhakkak ki hükümete yardımcı olmak gerekir. Ve Türkiye’nin bütün bu zorlukları aşması, tarihinde ilk defa tehlikeler var yurtdışından kaynaklanan. Beraberlik içerisinde soğukkanlı hareket edilmesi gerekir. Bu fikirlerimi bu şekilde paylaşırım. Ama onun ötesinde bu tür polemiklere sokmak için uğraşanları da doğrusu ciddiye, dikkate almam.” 

SÜKÛTU ÜZÜNTÜYLE KARŞILIYORUM
Uzun bir süredir bazı çevreler, bazı siteler sosyal medyadan başta ben olmak üzere AK Parti’nin gerçek öncüleri, kurucuları hakkında ağza gelmeyecek laflar, küfürlere varan söylemler, her türlü ahlak dışı davranışlar, doğrusu bunları da nasıl organize olduğunu dünya alem biliyor artık. Bunun karşısında sükûtu çok üzüntüyle karşılıyorum gerçekten. Ve kamuoyunun vicdanına bırakıyorum.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!