Baykal’ın dosyasında DSP'li bakan ve arsa var

Güncelleme Tarihi:

Baykal’ın dosyasında DSPli bakan ve arsa var
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 1998 00:00

Haberin Devamı

CHP'li bir yetkili, Baykal'ın elindeki dosyada DSP'li bir bakan ve arsa yolsuzluğu olduğunu söyledi. Yetkili, ‘‘Pazartesi ya da Salı günü açıklayacağız. Ada ada, pafta pafta çıkarıyoruz’’ dedi.

CHP Lideri Deniz Baykal'ın sözünü ettiği yolsuzluk dosyasının, DSP'li bir bakanın adının karıştığı bir arsa yolsuzluğu ile ilgili olduğu öne sürüldü. Adının açıklanmasını istemeyen bir CHP yöneticisi, ‘‘Bekleyin herşeyi Pazartesi ya da Salı günü açıklayacağız. Pafta pafta, ada ada çıkarıyoruz’’ diyerek, yolsuzluğun arsa olayı olduğunu ima etti.

Aynı CHP yetkilisi, dosya çalışmasını önümüzdeki hafta açıklanacak hale getirmek için Genel Sekreter Adnan Keskin, Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tanla ve MYK Üyesi Mehmet Sevigen'in yoğun bir hazırlık yaptığını söyledi. Partiye geçen hafta gelen ciddi bir ihbar üzerine araştırma başlattıklarını söyleyen CHP yetkilisi, ‘‘Çalışmalar İstanbul'da sürüyor. Olayı fotoğraflarıyla ortaya koyacağız. Herşey belgeli ve fotoğraflı. Pafta pafta, ada ada çıkarıyoruz. DSP'li bir bakanın yanısıra başka kişiler de olayın içinde’’ dedi.

Bu arada Baykal'ın bugün Karaman'da yapacağı mitingde, bu dosya hakkında bazı önemli ipuçları verebileceği belirtildi. CHP'liler, ‘‘Biz bugüne kadar boş konuşmadık. Ne dediysek çıktı. Elimizdeki belgeler sağlam olduğu için Ecevit'in CHP'ye yaptığı suçlamalara bile yanıt vermeye gerek duymadık. Ecevit'e bu dosya ile yanıt vereceğiz’’ diye konuştu.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!