Baykal: "Geldikleri gibi gidecekler"

Güncelleme Tarihi:

Baykal: Geldikleri gibi gidecekler
Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 2008 16:07

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal “Bunlar geldiler ama bilin geldikleri gibi gidecekler. Bu iş böyle gitmez, gitmeyecektir. Demokrasilerde ebedi iktidar yoktur. Demokrasilerde halkın oyuyla gelinir, halkın oyuyla gidilir” dedi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, “Ne teröre boyun eğeceğiz ne yolsuzluklara boyun eğeceğiz. Terörü de etkisiz kılacağız, yolsuzlukları da ülkemizden dışarı çıkaracağız” dedi.

Baykal, Kadıköy Belediyesince yenilenen ve bir bölümü yeniden yapılan “Evlendirme Dairesi”nin açılışına katıldı.

Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk'ün “deneyimli bir başkan” olduğunu anlatan Baykal, Öztürk'ün belediye başkanlığına ilk kez gelecek gibi büyük bir heyecan duyarak coşku içinde çalışıp projelerini anlattığını kaydetti.

“Kadıköy'deki ve diğer CHP'li belediyelerdeki başarının İstanbul'un tümünde niçin gerçekleşmediği sorusunu kendisine sorduğunu” ifade eden Baykal, “Bu başarı, bu hizmet anlayışı, bu dürüstlük yalnız Kadıköy'de değil, diğer CHP'li belediyelerde değil de keşke İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde de olabilse” diye konuştu. Deniz Baykal, “gelecek yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile CHP'nin belediyecilik anlayışını buluşturacaklarını” söyledi.

Baykal, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Yaşanan olaylar görmesini bilenlere, anlamasını bilenlere o kadar açık gösteriyor ki, bunu birbirimize söylemenin bir anlamı yok. Ülkemize yönelik tehditleri, tehlikeleri biliyoruz. Bunu bugün biliyor da değiliz. Bazıları bugün görüyor. Biz yıllar öncesinden biliyoruz. Olayın buraya doğru gelişmekte olduğunu hep gördük, hep anlatmaya çalıştık. Bugün geldiğimiz noktada artık herkes görmeye başladı.
Ülkemizde büyük yanlışlıklar var. Büyük olumsuzluklar var ama Türkiye bunları aşar ve aşacaktır. Ne teröre boyun eğeceğiz, ne yolsuzluklara boyun eğeceğiz. Terörü de etkisiz kılacağız yolsuzlukları da ülkemizden dışarı çıkaracağız.”

Baykal, “bütün bu söylediklerinin başarılacağını ve bu yolda mücadeleye devam edileceğini” ifade ederek, “Bunlar geldiler ama bilin geldikleri gibi gidecekler. Bu iş böyle gitmez, gitmeyecektir. Demokrasilerde ebedi iktidar yoktur. Demokrasilerde halkın oyuyla gelinir, halkın oyuyla gidilir” dedi.

“HATA YAPMIYORUZ”

Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk de, “Bizi ince bağırsaklarımıza kadar incelediniz. Başarımız, sizlerin sayesinde. Çünkü hata yapmıyoruz” diye
konuştu. Kısa bir süre önce belediyenin sağlık merkezinde ücretsiz ve indirimli sağlık muayenesi yaptırdıkları için haklarında dava açıldığını anımsatan Öztürk, “Biz eğitim, sağlık, kültür için yargılanmaya hazırız. Bizi yeter ki yetim hakkı ile suçlamasınlar. Ondan sakınırız” dedi.

Selami Öztürk, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda Bağdat Caddesi'nde demokrasi, Atatürk ilke ve devrimlerine bağlılık yürüyüşü gerçekleştireceklerini de bildirdi.

Konuşmaların ardından CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, yenilenen ve yeni bir salon eklenen Kadıköy Belediyesi Evlendirme Dairesi'ni hizmete açtı. Burada Banu Barlas ve Alper Uzunal'ın nikah töreninde şahitlik yapan Baykal, evlilik cüzdanını geline sunarken, damada da altın taktı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!