Bayburt şen oldu

Güncelleme Tarihi:

Bayburt şen oldu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 1997 00:00

Haberin Devamı

Doğu Karadeniz'in yeni ili, kendi geleceğini kendisi çiziyor

Yaz mevsimiyle birlikte Karadeniz yaylalarında başlayan şenlikler, art arda sürüyor. Dağ ve yayla turizminin yanı sıra, alternatif turizm açısından da eşsiz imkanlara sahip olan Doğu Karadeniz'in Bayburt ilinde de geçtiğimiz günlerde ‘‘Dede Korkut 3'üncü Kültür ve Sanat Şöleni’’ gerçekleştirildi. Vali Ali Haydar Öner ve tanınmış işadamlarından Kurban Yazoğlu'nun birlikte düzenledikleri şölen, 7 gün 7 gece çeşitli etkinliklerle sürdü.

Doğu Karadeniz'in yeni illerinden Bayburt, türkülerdeki gibi, 7 gün 7 gece şen oldu. Bayburt Dede Korkut 3'üncü Kültür ve Sanat Şöleni'ne katılım büyük oldu. Bayburt'a çeşitli illerden gelen vatandaşların yanı sıra, Azerbaycan, Özbekistan, Kazakistan ve Türkmenistan gibi ülkelerden de çok sayıda kişi geldi. Bayburt Valisi Ali Haydar Öner, bir hafta süren şenlikler boyunca halkla birlikte olurken, RP'li Belediye Başkanı etkinliklere katılmadı.

Bayburt, Gümüşhane'nin en gelişmiş ilçelerinden biriyken, 1989 yılında il yapıldı. İl olmalarının üzerinden 8 yıl geçmesine rağmen devletin hiçbir yatırım yapmadığından yakınan Bayburtlular, kendi geleceklerini kendilerinin çizeceğini ve turizm açısından büyük zenginliklere sahip olduklarını söylediler. Bu açıdan kent, Çoruh Nehri, yaylalar ve zengin tarihiyle önemli bir potansiyele sahip.

TURİSTİK OTEL

Bayburt'a geçmiş yıllarda turistler sadece günü birlik gelerek konaklamadan Erzurum ve Ağrı'ya gidiyorlardı. İlde büyük ihtiyaç duyulan konaklama sorununun giderilmesi için şehrin ilk otelini açan Rahim Adıbeş ise, iki yıldan bu yana otel açık olmasına rağmen iskan alamamaktan yakınıyor.

Bayburt Valisi Ali Haydar Öner ve Bayburtlu işadamı Kurban Yazoğlu tarafından düzenlenen festival için 15 milyar liranın üzerinde para harcandı. Kendisi gibi Bayburtlu olan işadamlarını Bayburt'a yatırım yapmaya çağıran Kurban Yazoğlu, festivalin tek amacının yörenin tarihi, doğal ve turistik güzelliklerinin tanıtılması olduğu söyledi. Yaylalarda düzenlenen şenliklerde gelenek olduğu üzere Yayla Beyi seçilirken, Bayburt'ta Kurban Yazoğlu'nun eşi Rabia Yazoğlu, yapılan ihale sonucunda 1 milyar 700 milyon lira ile Yayla Hanımı seçildi.

Karikatür, müzik, spor

Bayburt Valisi Ali Haydar Öner, öğretmenevinde düzenlenen Aydın Doğan Vakfı Uluslararası Karikatür Sergisi'nin açılışını yaptı. Bamsi Beyrek'in mezarının ziyaret edilmesinin ardından Aydın Doğan Vakfı'nın hazırladığı Beyrek'in hayatını anlatan çizgi film gösterisi izlendi. Şenlikler boyunca gündüz yaylalarda eğlenen Bayburtlular, gece Genç Osman Stadyumu'nda verilen konserleri izlediler. Bu zamana kadar hiç konser yapılmayan Bayburt'ta Nuray Hafiftaş, Ümit Tokcan Nuray Şimşit, Alişan, Küçük Onur, Ömer Danış, Songül Karlı ve İbrahim Erkal'ı 20 binden fazla kişi izledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!