Bayburt fıkrasını Gül sona erdirecek

Güncelleme Tarihi:

Bayburt fıkrasını Gül sona erdirecek
Oluşturulma Tarihi: Eylül 25, 2007 00:00

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, dün aralarında Türkiye Futbol Federasyonu, Turizmciler Birliği, Kızılay’ın da bulunduğu çok sayıda kuruluşun temsilcilerini kabul ederek, 20’şer dakikalık sürelerle görüştü.

Cumhurbaşkanı Gül’ün, Kızılay’ı kabulünde komik bir olay yaşandı. Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali, aynı zamanda Kızılay’ın himayeci Başkanı da olan Cumhurbaşkanı Gül’e faaliyet raporlarını sundu. Küçükali’nin ardından söz alan Kızılay Yönetim Kurulu Üyesi Ercan Saatçi, Gül’e "Bayburt Bayburt Olalı Böyle Zulüm Görmedi" fıkrasını hatırlatarak, bu fıkraya son verilebilmesi için Cumhurbaşkanı Gül’ü ve Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nı Bayburt’ta bir konser vermeye davet etti. Ercan Saatçi’nin bu daveti Cumhurbaşkanı Gül’ü güldürdü. Cumhurbaşkanı Gül "O halde bu zulüme son verelim" diyerek, esprili bir şekilde Saatçi’nin davetini kabul etti. Küçükali’nin "ya fıkra gerçek olursa" sorusu dagülüşmelere neden oldu.

İşte o fıkra

Bİr gün Bayburt’a bir senfoni orkestrası gelir. Ve tüm Bayburt halkı bu konseri izlemek için davetlidir. Konsere ilgi oldukça büyük olur, konseri merak eden Bayburtlular salonu hınca hınç doldurur. Konser sonunda bir gazeteci Bayburtlu bir vatandaşa senfoni konserini nasıl bulduğunu sorar. Bayburt’lu cevap verir; "Bayburt Bayburt olalı böyle zulüm görmedi."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!