Batman'da çatışma: 1 şehit

Güncelleme Tarihi:

Batmanda çatışma: 1 şehit
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 2008 13:05

BATMAN'ın Sason İlçesi'nin kırsal kesiminde PKK'lı teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada, Jandarma Er Fahri Tekdoğan şehit oldu.

Haberin Devamı

Bölgede arama tarama faaliyetlerini sürdüren güvenlik güçleri, dün saat 22.00 sıralarında Sason'un kırsal kesiminde bir grup PKK'lı teröristle karşılaştı. Çıkan çatışmada ilk açılan ateşte Jandarma Er Fahri Tekdoğan ağır yaralandı. Batman Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Tekdoğan, yapılan tüm müdahalelere rağmen şehit oldu. Güvenlik güçleri, teröristleri etkisiz hale getirmek için başlattıkları operasyonları sürdürüyor.

Batman'da şehit olmadan 4 saat önce babasını aradı: ‘Canım sıkılıyor'

BATMAN'ın Sason İlçesi yakınlarında operasyona giden timde bulunan 10 aylık asker, 20 yaşındaki Jandarma Er Fatih Tekdoğan, bir grup teröristin açtığı ateşle şehit düştü. Tekdoğan'ın şehit düşmeden 4 saat önce telefonla aradığı babasına, “Canım sıkılıyor” dediği belirtilirken, eşine gönderdiği fotoğrafın üzerindeki yazı okuyanları gözyaşlarına boğdu.

Haberin Devamı

Sason'a 20 kilometre uzaklıktaki Karameşe Köyü yakınlarında arama tarama operasyonuna giden güvenlik güçlerine, dün saat 22.00 sıralarında bir grup terörist tarafından ateş açıldı. Güvenlik güçlerinin karşılık vermesi üzerine teröristler kaçtı. Açılan ilk ateş sırasında Jandarma er Fahri Tekdoğan ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan Tekdoğan, tüm müdahalelere rağmen şehit oldu. Güvenlik güçleri, bölgedeki PKK'lı teröristleri etkisiz hale getirmek için yoğun operasyon başlattı.

Batman'da şehit olan evli er Fatih Tekdoğan'ın acı haberi memleketi Mersin'in Huzurkent Beldesi Adnan Menderes Mahallesi Celalsun Sokak'taki yakınlarına iletilmesi ile babasının evine ‘ateş' düştü.

Elazığ'dan 23 yıl önce Tarsus'a ailesi ile göç eden ve acı haberle gözyaşlarına boğulan 44 yaşındaki Abbas Tekdoğan, oğlu Fatih Tekdoğan'ın dün akşam kendisini aramasından 4 saat sonra şehit olduğunu belirtirken, “Telefonda, ‘Canım sıkılıyor baba, karakolda uzanıyorum’ dedi. Telefonu kapattıktan sonra burada şiddetli yağmur yağdı. Gece de jandarmalar oğlumun çatışmada şehit olduğu haberini verince inanamadım, ‘Ben daha akşam görüştüm nasıl böyle bir şey olabilir?' diyerek şaşırdım” dedi.

Haberin Devamı

Şehit annesi 43 yaşındaki Ayşe Tekdoğan ile halası Salime Tekdoğan, sinir krizleri geçirdi. Hala Tekdoğan Türkçe ve Kürtçe ağıtlar yakarak teröristlere lanetler yağdırdı. Salime Tekdoğan Kürtçe, “Allah belanızı versin teröristler. Askerime nasıl kıydınız?” diyerek ağıt yaktı. Şehit jandarma er Fatih Tekdoğan'ın 1 yıl önce evlendiği eşi Sibel Tekdoğan'ın 4 aylık hamile olduğu, acı haberi Elazığ'daki annesini ziyarette öğrendiği belirtildi.

EŞİNE GÖNDERDİĞİ KART AĞLATTI

Şehit Tekdoğan’ın bir süre önce eşi Sibel’e gönderdiği fotoğrafının bulunduğu karttaki, ‘Dağlara çizmişler resmimi/ Komando koymuşlar ismimi/ Belki bir gün geri dönemem diye/ Göndermişler sana resmimi./ Dağlarda çiçekler solduğu zaman/ Göklere bulutlar dolduğu zaman/ Yağmurlar sel olup aktığı zaman/ İnan ki bir tanem ağlıyorum o zaman” yazısını okuyanları gözyaşlarına boğdu.

Haberin Devamı

Şehit er Fatih Tekdoğan’ın cenazesi yarın Batman’da düzenlenecek askeri törenin ardından Tarsus'ta toprağa verilecek.

VALİLİK: OPERASYONLAR SÜRÜYOR

Batman Valisi Recep Kızılcık, Sason İlçesi'nde jandarma er Fatih Tekdoğan Doğan'ı şehit eden PKK'lı teröristleri etkisiz hale getirmek için güvenlik güçlerinin operasyonlarını sürdürdüğünü söyledi. Vali Kılızcık, teröristlerin açtığı ateşte 1 erin de yaralandığını ve hastanede tedavisinin sürdüğünü belirterek, "Bu Batman'a Sason'a ve ülkemize kast eden bir terörist eylemdir. Teröristleri etkisiz hale getirmek için operasyon sürüyor. En kısa yakalanıp adliyeye teslim edilecektir. Batman'ın başı sağ olsun, terörist eylemi de kınıyorum" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!