Başyapıtı tarihi evde izlediler

Güncelleme Tarihi:

Başyapıtı tarihi evde izlediler
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2010 09:47

Türk sinemasının baş yapıtlarından “Selvi Boylum Al Yazmalım”ın restore edilen versiyonu, Safranbolu'daki tarihi Taş Ev'de gösterildi.

Haberin Devamı

Sanat galerisi, sinema salonu, kafe ve restoran olarak Leyla Sumru Yağmurdereli tarafından işletilen tarihi evde organize edilen “İki Film Bir Konuk” projesi kapsamında, 32 yıl sonra tekrar sinemalarda gösterime giren Atıf Yılmaz'ın yönettiği, Türkan Şoray, Kadir İnanır, Ahmet Mekin ile Hülya Tuğlu'nun oynadığı “Selvi Boylum Al Yazmalım” filmi izlendi.

Gösterime davet edilen İnanır, Vipsaş Stüdyosu ve Fono Film tarafından Türkiye'de restore edilen “Selvi Boylum Al Yazmalım” filmini izledikten sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'de bir ilkin yaşandığını, bugünün sinema teknolojisine göre restore edilen yeni versiyon filmlerin ölümsüzleştiğini söyledi.

Yıllar sonra yeniden vizyona giren filmi izleyicilerin nasıl karşılayacağını çok merak ettiğini anlatan İnanır, şöyle dedi:

Haberin Devamı

“Film yeniden halkımızın beğenisine sunuldu. Tepkiler pazartesi günü belli olur. Şimdi bir yorum yapmak için erken. Safranbolu ilçesinde de film çekmek isterim. Tarih bilinci yüksek olmayan toplumlar durmadan sallanırlar. Böylesi bir durumda toplumu canlandırmak için korunmuş şehirlere ihtiyaç duyulur. Tarihimizle ilgili filmler çoğaltılmalı, kitaplar ve tarihimizden örnekler sunan kaliteli filmler yapılmalı.”

İnanır, daha sonra filmi izleyenlerin sorunlarını yanıtladı.

32 YIL SONRA SELVİ BOYLUM AL YAZMALIM

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!