Bastonla HES eylemi

Güncelleme Tarihi:

Bastonla HES  eylemi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2011 00:00

Erzurum’un İspir İlçesi’nde Çoruh Nehri üzerinde kurulacak olan Hidroelektrik Santrallerine (HES) tepki eyleminde yaşlı kadınlar da bastonlarıyla yürüdü.

Haberin Devamı

İspir İlçesi’nde Çamlıkaya ve Aksu derelerine kurulması planlanan HES’lere tepki gösteren Çamlıkaya Çevresini Güzelleştirme, Kalkındırma ve Dayanışma Derneği tarafından protesto eylemi yapıldı.

Suyumuzu vermeyiz

Ellerinde baston yaşlı kadınların ön safta yer aldığı protesto gösterisinde yapılan konuşmalarda, HES’lerle Çoruh’a ve derelere ihanet edildiği görüşü savunuldu. Çamlıkaya Deresi kenarında yapılan HES’leri protesto eyleminden sonra yaşlı kadınlarla diğer katılımcılar “Ölürüz de suyumuzu vermeyiz” sloganları atarak köylerine döndü.

Büyük Anadolu yürüyüşüne Hilmiye Nine de katıldı

Bastonla HES  eylemi

DOĞAYA ve canlı yaşama zarar veren tüm yatırımların durdurulması amacıyla “Anadolu’yu vermeyeceğiz” sloganıyla başlatılan ’Büyük Anadolu Yürüyüşü’ için Ankara’ya gitmek üzere 4 gün önce Artvin’den yola çıkan grup, Rize’nin Çayeli İlçesi Senoz Vadisi girişine ulaştı. Pankartlarla karşılanan gruba, Senoz Vadisini Koruma Platformu Sözcülerinden Sinan Akçal ile annesi 77 yaşındaki Hilmiye Akçal da katıldı. Elinde, ’Satılık deremiz yok’ pankartı, ayağında ise lastik ayakkabısı ile yola koyulan Hilmiye Akçal, sağlığı el verdiği ölçüde yürüyüşe katılacağını, yürüyememesi halinde de araçla Ankara’ya giderek gruba dahil olacağını söyledi. ’Büyük Anadolu Yürüyüşü’ Muğla, İzmir, Trakya, Antakya, Hasankeyf ve Antalya’dan da katılacak diğer grupların Ankara’da buluşmasıyla Mayıs ayı ortasında son bulacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!