Başkent'teki esnaf yürüyüşündeyeni gözaltılar

Güncelleme Tarihi:

Başkentteki esnaf yürüyüşündeyeni gözaltılar
Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 2001 00:00


Tandoğan'da düzenlenen olaylı esnaf mitinginin ardından gözaltına alınanların sayısı 129'a yükseldi. Provakatörleri teşhis etmek üzere oluşturulan komisyon ise 51 eylemciyi görüntülerinden teşhis etti. Gözaltı süresi yarın dolacak olan göstericiler için 4 gün daha ek gözaltı süresi istendi.

Emniyet yetkililerinden edinilen ilgiye göre, olaylar sırasında ve sonrasında gözaltına alınan 127 kişinin yanısıra olaylara karıştığı saptanan Kerim Bilge ve Yalçın Ergün de Güvenlik Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındı.

PROVAKATÖRLERİ TEŞHİS KOMİSYONU

Güvenlik, terörle mücadele, istihbarat şubelerinden oluşan Provokatörleri Teşhis Komisyonu, emniyetin görüntülerinin yanısıra televizyon ve basın kuruluşlarından aldığı görüntülerden de yararlanarak 51 göstericiyi daha teşhis etti.

Bu göstericilerin kimliklerinin tespit çalışmalarının devam ettiğini belirten yetkililer, araştırmalardan sonra gözaltı sayısının artacağını kaydettiler.

GÖZALTINDAKİLERİN 7'Sİ SABIKALI

Bu arada, Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde gözaltına tutulan eylemcilerin emniyet arşiv tetkikleri sonucu, 7 kişinin çeşitli suçlardan sabıkalı olduğu saptandı. Bu kişilerden Bekir Eroğlu'nun dolandırıcılık, Başar Karataş'ın yoklama kaçağı, Servet Çıracıoğlu'nun 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşü Kanunu'na muhalefet, Hicabi Tekyürek'in otodan hırsızlık, Ruşen Eşref Koç'un müessir fiil, darp, yaralama, 6136 sayılı Ateşli Silahlar Kanunu ile 2911 sayılı kanuna muhalefet, Tayfun Aktaş'ın taciz, hırsızlık, bıçakla yaralama, dolandırıcılık ve 2911 sayılı kanuna muhalefet, Yakup Yılmaz'ın ise şüpheli görülerek daha önce tetkik amacıyla gözaltına alındığı belirlendi.

4 GÜN EK SÜRE İSTEMİ

Öte yandan, gözaltında bulunan 129 kişinin sorgulaması devam ederken, polis söz konusu kişilerin ayrıntılı sorgulaması için savcılıktan 4 gün daha ek süre istemek üzere cumhuriyet başsavcılığınayazı gönderdi. Emniyet yetkilileri, ifadesi alınan bazı kişilerin esnafı provoke ettiklerinin saptandığını belirterek, bu kişilerin çeşitli örgütlere mensup olduklarını kaydettiler. (Ankara/aa)



Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!