Başkentliler Keçiören metrosunu gezdi

Güncelleme Tarihi:

Başkentliler Keçiören metrosunu gezdi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2008 16:07

Başkentliler, çalışmaları süren Keçiören-Tandoğan Metrosu'nun Yerleşim-Gazino arasındaki bölümünü gezerek, yetkililerden bilgi aldı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Yerleşim Mahallesi'ndeki metro girişinden araçlarla gezintiye çıkan Ankaralılar, Dutluk ve Gazino istasyonlarını da gezerek, çalışmaları inceledi.

Gazino makas tüneli önünde vatandaşlara bilgi veren İnşaat Teknikeri Melih Çorbacıoğlu, bölgedeki çalışmaların yüzde 45'inin tamamlandığını belirtti.

Ankaralılarla birlikte tünelleri gezen ve çalışmalara ilişkin incelemelerde bulunan Raylı Sistemler Dairesi Başkanı Ahmet Çetin de Gazino ve Mecidiye istasyonu arasındaki 3.6 kilometrelik tünellerin bitirildiğini, bir aksilik çıkmazsa ilkbaharda Dışkapı ile Gazino istasyonu arasındaki kısmın tamamlanmış olacağını söyledi.

Zemin yapısı nedeniyle tünellerin açımında zorlandıklarını anlatan Çetin, “Onun için 3.6 kilometreyi klasik sistemle yani elle bitirdik. Ondan sonra da kaplamasını yaptık. İşin en zor kısımları bitti. Bundan sonraki kısmı da halk arasında köstebek makinesi diye tabir edilen araçla yapacağız. Günde yaklaşık 15-20 metre arasında hem hafriyat, hem beton dökeceğiz ve işi bitirmiş olacağız” diye konuştu.

Açıklamada ayrıca, alanları gezen Ankaralıların da çalışmaları çok beğendikleri ifade edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!