BaÅŸkent suyunda kimyasal ÅŸüphesi

Güncelleme Tarihi:

Başkent suyunda kimyasal şüphesi
OluÅŸturulma Tarihi: Mart 23, 2011 15:13

Ankara'ya su veren Yenimahalle Yakacık su deposunda kimyasal varil paniği... Deponun yakınına atılan 30'u aşkın kimyasal varilin parçalanmış olması atıkların kar ve yağmurla birlikte toprağa sızarak Başkentli'nin suyuna karışması şüphesini doğurdu. ASKİ yönetimi, içme suyuna herhangi bir sızıntı olmadığını, hem deponun hem de su boru hattının yalıtımlı olduğu için dışardan herhangi bir karışmanın mümkün olmayacağını vurguladı.

Haberin Devamı

Ä°ÅžTE KORKUTAN O VARÄ°LLER / Foto Galeri

 

CHP Ankara İl Başkanı Tarık Şengül, Ankara Yenimahalle İlçesi'ne su sağlayan Yakacık'taki su deposuna kimyasal atık döküldüğü ihbarı üzerine olay yerine gitti. Kendisine telefonla ulaştığımız Şengül, deponun çok yakınına atılan varillerin parçalanmış olduğunu, kimyasal atıkların da çevreye yayıldığını anlattı. Varillerin

Aysel ALP yazıyor
hurriyet.com.tr

kış boyunca deponun çevresinde kaldığı izlenimi edindiÄŸini anlatan Åžengül, "Bu atıklar yaÄŸan kar ve yaÄŸmurla birlikte topraÄŸa, oradan da Ankara'ya su veren bu depoyaÂsızmış olabilir." dedi. "Bu halkın saÄŸlığıyla oynamaktır" diyen Åžengül, hem varillerden hem de sudan numune alınarak incelenmesini saÄŸlayacaklarını söyledi.

Haberin Devamı

 

BORUDAN SUYA SIZAMAZ

 

Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Kamil Kılıç'ın Danışmanı Nurullah Sait Yeken, ekiplerinin sözkonusu varilleri haftasonu depoları kontrol sırasında tespit ettiklerini söyledi. Durumu hem Büyükşehir Belediyesi yönetimi ile Sağlık İşleri Dairesine hem de deponun yeraldığı Yenimahalle Belediyesi'ne bildirdiklerini belirten Yeken, "Bu variller depo bahçesinin dışında. Kimin tarafından atıldığı tespit edilemedi. Ancak vatandaşın endişe etmesini gerektirecek bir durum yok. Çünkü hem su deposu hem de boru hatlarımız kısa süre önce yenilendi. Depo ve borular yalıtımlı. Dolayısıyla kimyasal madde toprağa sızsa bile suya sızamaz. Çünkü borudan içeriye girmesi mümkün değil" dedi.

 

Yeken, böyle bir sızma olsa bile bunun ortaya çıkacağını belirterek, "Aylık düzenli olarak 1040 çeşmeden numune alarak, inceliyoruz. Bu incelemelerimiz Sağlık Bakanlığı tarafından da denetleniyor. Kaldı ki hem Hıfzısıhha hem de üniversiteler rutin olarak suyu analiz ediyorlar. Sızma olsaydı tüm bu incelemelerde ortaya çıkardı" dedi.

Haberin Devamı

 

Yeken, varillerden de inceleme yapmak üzere numuneler alındığını ancak sonucun henüz çıkmadığını söyledi. Vatandaşın paniklemesine gerek olmadığının bir kez daha altını çizdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!