Başkanvekili, Meclis'te sincap besliyor

Güncelleme Tarihi:

Başkanvekili, Mecliste sincap besliyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 1998 00:00

Haberin Devamı

TBMM Başkanvekili ANAP'lı Hasan Korkmazcan, Meclis bünyesinde çekişme ve kavganın yerine olması gereken, sevgi ve şefkatin en güzel örneğini veriyor. Korkmazcan, Meclis çatısı altında, makamında sincabı Cudi'ye bakıyor.

Korkmazcan, eşi Refika Hanım, Berna Yılmaz'a yurt gezisinde eşlik edince, evde yalnız bırakamadığı 7 yaşındaki erkek sincabı Cudi'ye makamında büyük bir özen ve bakım gösteriyor. Çocukların okşanmaya ihtiyacı olduğunu Cudi'den öğrendiğini vurgulayan Korkmazcan, ‘‘İnsanlara en uzak hayvanlardan biri olan sincap dahi sevgi görünce evcilleşebiliyor’’ dedi.

Kuzey Irak'lı Cudi'yi 1991 yılında iki aylıkken, Diyarbakır'da 5 yaşındaki Volkan adlı bir çocuğun armağanı olarak alan Korkmazcan, sincabı Ankara dönüşünde Hayvanat Bahçesi'ne vermeyi kararlaştırdı. Ancak Volkan kısa bir süre sonra ölünce, Korkmazcan, Cudi'yi ilk sahibinin anısına ailesinin bireyi yaptı. Günde iki kez yemek yiyen Cudi'nin favori yiyeceği kestane. Fındık, ay çekirdeği, badem, bisküvi ve meyva yiyen Cudi'ye suyunu Korkmazcan kendi elleriyle içiriyor. Cudi, içgüdüsel olarak yiyeceklerinin bir kısmını saklıyor.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!