Basından bir yıldız daha kaydı... Lütfü Akdoğan’a veda

Güncelleme Tarihi:

Basından bir yıldız daha kaydı... Lütfü Akdoğan’a veda
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2021 07:00

Dış politika yazıları, savaş muhabirliği ve dünya liderleriyle yaptığı röportajlarıyla tanına gazeteci-yazar Lütfü Akdoğan, 91 yaşında vefat etti. Akdoğan, bugün Zincirlikuyu Camisi’nde öğle namazının ardından kılınacak cenaze namazından sonra Yeniköy Kabristanı’nda defnedilecek.

Haberin Devamı

Lütfü Akdoğan, Fransız işgali altındaki Antakya’da 24 Temmuz 1930’da doğdu. İlkokulu Fransızca ve Arapça okuyarak bitirdi. Öğrenim hayatını devam ederken 1950’de mesleğe polis-adliye muhabiri olarak başladı. Yeni Sabah, Tercüman, Akşam, Yeni İstanbul gazetelerinde çalıştı.

Tercüman’da ülkenin dış ve iç politikasına yön veren yazıları, röportajları ve yeniliklerle gazete dönemin en yüksek tirajlı gazetelerinden biri haline geldi.

1967 ile 1973 Arap-İsrail Savaşları’nda savaş muhabirliği yaptı.

Basından bir yıldız daha kaydı... Lütfü Akdoğan’a veda

Hürriyet gazetesinde yayınlanan Saddam Hüseyin röportajı büyük yankı uyandırdı. Toplamda 10 savaş ve 20 ihtilale tanıklık etti. Bir dönem milletvekilliği de yapan Akdoğan’ın kitaplarından bazıları: Krallar ve Başkanlarla 50 Yıl, Türkiye Nereye, Geleceğin Yüzyılı, İslam’ın Özü, Molla Mustafa Barzani Anlatıyor...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!