Basın Konseyi Başkanı Oktay Ekşi: Bu cinayet, ülkemize yapılmış en büyük kötülüktür

Güncelleme Tarihi:

Basın Konseyi Başkanı Oktay Ekşi: Bu cinayet, ülkemize yapılmış en büyük kötülüktür
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2007 18:50

Basın Konseyi Başkanı Oktay Ekşi, Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in silahlı saldırı sonucu öldürülmesinin, cinayeti işleyen failin gerekçesi ne olursa olsun Türkiye'ye yapılan en büyük kötülük olduğunu belirterek, “Çünkü yıllardır ülkemize yapıştırılmak istenen 'Ermeni soykırımı' iftiralarının taraftarları, bu olaydan sonra ellerinin güçlendiğini düşüneceklerdir” dedi.

Ekşi, yaptığı yazılı açıklamada, Hrant Dink'in öldürülmesinin “düşünceleri ifade özgürlüğü” düşmanlarının, bu yolla insanları susturabileceklerini sandıklarını gösteren bir yeni misal olduğunu vurgulayarak, şu görüşleri dile getirdi:

“Oysa dünyada kurşunla öldürülmüş hiçbir düşünce yoktur. Bu olay, cinayeti işleyen failin gerekçesi ne olursa olsun ülkemize yapılmış en büyük kötülüktür. Çünkü yıllardır ülkemize yapıştırılmak istenen 'Ermeni soykırımı' iftiralarının taraftarları, bu olaydan sonra ellerinin güçlendiğini düşüneceklerdir. O da özellikle ABD Kongresinin, ulusumuza yönelik iftiraları gerçek saymasını isteyenlerin önerisini kabul etmesine yol açacaktır. Onu izleyecek dönemin ülkemizi ve ulusumuzu ne büyük sıkıntılara sokacağını düşünmek bile istemiyorum.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!