Başbakan'ın notları iPad'de

Güncelleme Tarihi:

Başbakanın notları iPadde
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2011 15:59

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Kilis mitinginde konuştu. Erdoğan'ın Kilis'e giderken helikopterde mitingde yapacağı konuşma notlarını iPad'den kontrol etmesi dikkat çekti.

Haberin Devamı

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kendilerini, ölümle korkutacaklarını sananların tehditte bulunduklarını ve alçakça saldırılarda bulunduklarını belirterek, “Hangi alçakça saldırıyı yaparlarsa yapsınlar, hangi tezgahı kurarlarsa kursunlar, hangi çirkin senaryoya başvururlarsa vursunlar biz bu yola başımızı koyduk, Allah'ın izniyle dönmeyecek, vazgeçmeyecek, yılmayacağız” dedi.

Erdoğan, partisince Kilis'te Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde halka hitap etti.

Başbakan Erdoğan, Kilislilerin 12 Eylül halk oylamasında, yüzde 67 oy oranıyla Anayasa değişikliğine “evet” dediklerini anımsatarak, “Demokrasiye, özgürlüklere, hukukun üstünlüğüne, büyük Türkiye'ye destek verdiğiniz için, sizlere, tüm Kilisli kardeşlerime en kalbi şükranlarımı sunuyorum. Yine buradan, Kilis'ten, Kilisli tüm annelerin, ayaklarının altı öpülesi annelerin Anneler Günü'nü özellikle kutluyorum. Bu tabii sembolik gün, yoksa 365 günün her günü anneler günüdür. Annelerin hayır duasını her zaman yanınızda bulacaksınız. Cennet, babaların ayaklarının değil, annelerin ayaklarının altındadır. Onun için annenin ayağının altındadır. Ana gibi yar olmaz...” diye konuştu.

Erdoğan, Kilis'in bir medeniyet şehri olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Kilis, Hazreti Peygamber'in, onlar yıldızlar gibidir buyurduğu, Sahabe-i Kiram'ın şehridir. Kilis, Zübeyr bin Avvam'ın, Talha bin Ubeydullah'ın, Şurahbil bin Hasene gibi nice sahabenin şehridir. Kilis, Evliyanın, Enbiyanın, Alimlerin, Zahidlerin, Polat Bey gibi, İslam Bey gibi, Kartal Bey gibi kahramanların şehridir. Öyle şehirler vardır ki, etraflarına ışık saçarlar, yol gösterirler, rehberlik yaparlar. İşte Kilis, bağrında barındırdığı büyük zatlarla, yiğit, mert, kahraman insanlarıyla bizim yolumuzu aydınlatıyor, bize yol gösteriyor, ışık tutuyor, rehberlik ediyor.”

/images/100/0x0/55eaf35df018fbb8f8a131c8


Başbakan Erdoğan, “Eğer biz bu millete hayal kırıklığı yaşatırsak Kilis'te makamı bulunan Zübeyr bin Avvam hazretlerinin huzurunda hicap duyarız. Eğer biz bu milletin emanetine halel getirirsek Talha bin Ubeydullah hazretlerinin manevi huzurunda mahcup oluruz. Allah bizleri onların şefaatlerine nail etsin. Her birinden Allah razı olsun, mekanları cennet olsun. Biz onları kutup yıldızları olarak görüyoruz. Biz onları, yollarımızı aydınlatan ışık olarak görüyoruz. Biz, onların izinden yürüyor, onlar gibi, 'ölmeden önce ölünüz' tavsiyesini kendimize rehber ediniyoruz. Bizi ölümle korkutacaklarını sanıyorlar. Bizi tehdit ediyorlar. Bize alçakça saldırılar düzenliyorlar” diye konuştu.

Kilis'ten, şair Erdem Beyazıt'ın mısralarıyla seslenmek istediğini belirten Başbakan Erdoğan, şöyle dedi:
“(Ölüm bize ne uzak, bize ne yakın ölüm. Ölümsüzlüğü tattık, bize ne yapsın ölüm.) Hangi alçakça saldırıyı yaparlarsa yapsınlar, hangi tezgahı kurarlarsa kursunlar, hangi çirkin senaryoya başvururlarsa vursunlar biz bu yola başımızı koyduk, Allah'ın izniyle dönmeyecek, vazgeçmeyecek ve bu yoldan, halka hizmet yolundan, bu millete hizmet yolundan vazgeçmeyeceğiz.

Diyor ki Mevlana, (Dert, adamı yollara düşürür.) Bizim derdimiz var, onun için bu ülkenin yollarına düştük. Bizim davamız var, onun için kendimizi millete adadık. Dava aşk ister, sevda ister, dava adanmışlık ister. Türkiye davasıyla, millet davasıyla biz bu yolda hedeflerimize emin adımlarla ilerleyeceğiz.”

Haberin Devamı

"BU İŞ BİTMİŞTİR"

Kilis'in, kendilerine dua ettiğini, destek verdiğini ve kalbiyle  yüreğiyle arkalarında olduğun anlatan Başbakan Erdoğan, “Bu iş bitmiştir... Söz  milletindir, yetki milletindir... Bu ülkede artık çetelerin, mafyanın değil, bu  ülkede artık milletin sözü geçiyor. Bu ülkede artık seçkinler değil, benim  milletimin, kardeşlerimin sözü geçiyor” dedi.

Son günlerde Doğu'da, Güneydoğu'da, büyükşehirlerde kalleşçe yapılan  terör eylemlerinin asla ve asla bir tesadüfün ürünü olmadığını anlatan Erdoğan,  şöyle konuştu:

“Birileri yine ihale aldı. Şimdi bu ihalenin gereğini yerine  getiriyorlar. Ben buradan bu ihalenin içinde olanlara sesleniyorum: Bak bunlar  aynı zamanda uyuşturucu kaçakçısı. ABD hazinesi, şu anda terör örgütü PKK'nın  ileri gelen 8 tane liderinin -isimlerini saymayacağım zaten bildiğiniz isimler-  bunların, tüm mal varlıklarını ABD'de dondurdu, el koydu. Şimdi BDP'ye gönül  veren kardeşlerime sesleniyorum. BDP'nin perde arkasındaki gücün ne olduğunu  biliyorsunuz değil mi? ABD bile şu anda bu 8 tane liderin bütün mal varlığını  dondurdu, niye? Uyuşturucu kaçakçılığından bu rantı elde ettikleri için. Bu  ülkedeki her eylemin arkasında nelerin olduğunu görün. Ona göre de bunlara  gereken dersi 12 Haziran'da sandıkta birlikte vermeye hazır mıyız? O ihale var ya  onun şartnamesinde ne var? Kan var, nefret var, şiddet var, öfke var, vahşet  var... 12 Haziran seçimleri öncesinde, AK Parti'yi güya korkutmak, güya yıpratmak  için, sandıkları etkilemek için birileri yeni bir kampanya başlattı.”

Haberin Devamı

“HEDEFTE AK PARTİ VAR”

Kastamonu'daki saldırıya değinen Başbakan Erdoğan, bu olaydan sonra  telsiz konuşmalarına değinerek, şöyle devam etti:
“Telsizlere düştü, ne dediler: Hedef AK Parti. Terör örgütünün hedefinde  kim varmış? AK Parti. Yani millet var, millet. Çünkü AK Parti'nin rotasını millet  çizdi, birileri değil. Adeta düğmeye basılmış gibi eski dönemdeki malum  kampanyalar ne ise bugünkü kampanyalar aynısı. Millet olarak bizim halkımıza olan  güvenimiz sonsuz. Bunu da başarıyla sürdürdüğümüze inanıyorum. Bundan sonra da  sizlerle birlikte..."

“SEN DAHA ÇIRAKSIN, AMATÖR KÜME FUTBOLCUSUSUN”
         
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendisini televizyonda  tartışmaya davet ettiğini anımsatan Erdoğan, “Ya sen daha çıraksın, sen daha  amatör küme futbolcususun” yanıtını verdi.

Haberin Devamı

"Amatör küme futbolcusu ile kalkıp da süper ligde oynayanı aynı yerde  oynatırlar mı?” diye soran Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Dur bakalım, haddini bil. Senin daha çok yetişmen lazım. Yalnız senin  87 yaşındaki akıl hocanın dizinin dibinde biraz çök. Kim olduğunu ben  söylemeyeyim, siz biliyorsunuz. 87 yaşındaki akıl hocanın dizinin dibine çök,  dersini belle. Biraz daha taktik al, ondan sonra gel. Bunların derdi başka... Sen  de anlayacaksın ki daha çok işimiz var...

Bunlar, çete kardeşliği yaptılar. Bunlar, yıllarca birbirlerine  söylemediklerini bırakmadılar, şimdi AK Parti karşıtlığında buluştular. Bunların  destekçisi kim? İşte bunların destekçisi Doğu'da, Güneydoğu'da BDP... O da  vazifesini yapıyor. O da işin kendisine düşen kısmını yerine getiriyor."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!