Başbakan'dan Hakan Şükür'ün istifasına yorum

Güncelleme Tarihi:

Başbakandan Hakan Şükürün istifasına yorum
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 2013 13:48

Başbakan Erdoğan, Hakan Şükür'ün AK Parti'den istifası hakkında ''Beklemiyordum. Kendisine yakıştıramadım. Eğer dürüstse kendisinin Parlamento'dan da ayrılması gerekir'' dedi.

Haberin Devamı

Konya'da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, Hakan Şükür'ün AK Parti'den istifası konusunda şunları söyledi:

''Böyle bir şeyi beklediğimi söylemem yanlış olur. Beklemem. Çünkü böyle bir şeyi kendisine de yakıştıramadım. Bilirsiniz her söz sahibinindir, her söz sahibini bağlar. Bu süreç içerisinde parti genel başkanının takındığı genel tavır ortadadır. Ama böyle bir tavrı takınmış bir genel başkana, partiye karşı bu tür açıklamaları kendisinden veya bir başkasından bilemem yapmış olmasını yadırgadım doğru bulmuyorum. Niye üzüleyim. Gönül şunu arzu ederdi: Bir insan bir partinin bayrağı altında seçime giriyorsa ondan sonra o parti ile birlikte hareket eder. Ayrılıyorsa da sadece partiden ayrılmaz. Eğer dürüstse o zaman parlamentodan ayrılır, milletvekilliğinden ayrılır. Çünkü bağımsız olarak bu parlamentoya gelmiş birisi değilsin. Olması gereken bunu gerektirir. Ama tabi bu herkese nasip olan bir şey değil.''

BAŞBAKAN'DAN HAKAN ŞÜKÜR'E ÇOK AĞIR SÖZLER


Haberin Devamı

ERDOĞAN'DAN OPERASYON YORUMU: SÜREÇ NETİCELENMEDEN YORUM YAPMAK DOĞRU OLMAZ

Başbakan Erdoğan, İstanbul ve Ankara'da aralarında bakanların oğulları ve işadamlarının da olduğu operasyonla ilgili yaptığı açıklamada da ''Bunların hepsi adli süreç neticelenmenden bir şey söylemem doğru olmaz'' yorumunda bulundu.

''BU HELİKOPTERLERDEN ÜÇ TANEYDİ. BİRİ DÜŞTÜ''

Başbakan Erdoğan, Ankara'da düşen askeri helikopterle ilgili şunları söyledi:
''Böyle bir elim kaza oldu. Şu an da sebepler üzerine çalışmalara, sonuca henüz ermiş değil. Bununla ilgili çalışmalarını yapıyorlar. Genelkurmay Başkanı ve Kara Kuvvetleri Komutanımızla görüştüm. Oradaki teknik incelemelerden sonra netice açıklanacak. Yüksek enerji hatlarıyla ilgili bir şey yok. O yanlış bir bilgiydi. Tamamen teknik. Bunların mutad bakımları var. Bu yeni bakımdan çıkmış bir helikopterdi. Bunlardan üç tane var. İkisi uçuyor, birisi maalesef düştü.''

BAŞBAKAN KONYA'DA TOPLU AÇILIŞ TÖRENİNDE SERT AÇIKLAMALAR YAPTI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Konya'da toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada "Kimin ne hesabı varsa, kendilerine güvenleri varsa, 30 Mart’ta seçim var. Seçimlere girsinler, milletle orada görüşsünler. Hesabını sandık dışında görmek isteyenlere ne millet ne de biz müsaade etmeyiz" dedi.

Haberin Devamı

Türkiye'de yaşanan son gelişmeler hakkında da açıklama yapması beklenen Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

Vefatının 740. sene-i devriyesinde Konyalı büyük alim gönül insanı Mevlana Celaleddin Rumi’yi de rahmetle yad ediyor, mekanı inşallah cennet olsun diyorum. Helikopter kazasında şehit olan dört pilot subay ve astsubayımıza Allahtan rahmet, yakınlarına, TSK’ya başsağlığı diliyorum. Bugün bir kez daha Konya’da Mevlana’yı yadetmek için bir araya geldik.

ERDOĞAN KONYA'DA TOPLU AÇILIŞ TÖRENİNDE KATILDI / FOTO GALERİ

"KONYA BİZE REHBER OLDU"

2011 yılında hakka uğurladığımız Profesör doktor Necmettin Erbakan hocamıza da Allah’tan rahmet diliyorum. Konya’nın çok ayrı bir yeri var. Konya bu yolculukta bize rehber oldu. Yolumuzu aydınlatan fener oldu. Konya en zor zamanlarda en sıkıntılı dönemlerde bize yol gösteren bir kutup yıldızı oldu. Pınarhisar Cezaevi'nden bugüne kadar ne zaman başımız dara düşse, bir sıkıntı olsa, Konya’nın hayır dualarını her zaman yanımızda yüreğimizde hissettik. Sizin destekleriniz, sizin hayır dualarınız sayesinde karanlıklar aydınlığa çevrildi, zorlar kolay oldu. 11 yıl boyunca siz bize ne emrettiyseniz, hangi talimatı verdiyseniz biz onun yerine getirmenin mücadelesi içinde olduk. Siz neden sakındıysanız, neyi sakıncalı gördüyseniz biz de oradan uzak durduk.

Haberin Devamı

Konya bizim arkamızda olduğu müddetçe biz birlikte yürümeye devam edeceğiz. Aziz milletimiz arkamızda olduğu sürece biz hak yolunda mücadele vermeye devam edeceğiz. Bir kez daha söz veriyorum. Sizin itimadınıza güveninize asla halel getirmeyeceğiz. Sizin açtığınız yoldan sizin çizdiğiniz istikametten asla ayrılmayacağız.

"KİRLİ İTTİFAKLARIN İÇİNE GİRSİNLER..."

Hiçbir tehdide boyun eğmeyeceğiz. İstedikleri kadar çirkin yollara tenezzül etsinler, kirli ittifakların içine girsinler, buradan bir kez daha tekrar ediyorum. Türkiye’de artık söz milletindir, karar milletindir, yetki milletindir. Mühür milletin elindedir.

"AYARLARIMIZI DEĞİŞTİREMEZLER"

Arkasına karanlık odakları alanlar, çeteleri alanlar bu ülkeye istikamet çizemezler. Arkasına sermayenin medyanın gücünü alanlar bu ülkeye istikamet çizemezler. Türkiye içinde ve dışında bir takım karanlık çevrelerini alanlar istikametiyle oynayamazlar. Ayarlarımızı değiştiremezler. Türkiye üzerinde operasyon yapılacak, ameliyat yapılacak bir ülke değildir. AK Parti iktidarı buna izin vermez.

Haberin Devamı

"SEÇİMLERE GİRSİNLER"

Kimin ne hesabı varsa, kendilerine güvenleri varsa, 30 Mart’ta seçim var. Seçimlere girsinler, milletle orada görüşsünler. Hesabını sandık dışında görmek isteyenlere ne millet ne de biz müsaade etmeyiz. Türkiye bir muz cumhuriyeti değil. Çiğnenecek üçüncü sınıf bir kabile devleti değildir. İçerden ya da dışardan hiç kimse benim ülkemi karıştıramaz. Benim ülkemde çirkin tuzaklar kuramaz. Terör bu millete diz çöktüremedi. Çöktüremez ve çöktürmeyecek.

Saldırılar, tuzaklar bu millete diz çöktüremedi, bundan sonra da çöktüremez. Ben şunu biliyor ve hissediyorum. Bayburtlu neneler bizim için dua ediyorlar. Erzurumlu yaşlı amcalar bizim için dua ediyorlar. Van’da Diyarbakır’da Muş’ta Bitlis’te kardeşlerimiz bize Allah razı olsun diyorlar. Rize’de Trabzon’da Muğla’da İstanbul’da Edirne’de Ankara’da kardeşlerimiz seccadelerinin üzerinde bizim için dualar ediyorlar.

Haberin Devamı

"BİRİLERİNİN TOPU TÜFEĞİ VARSA..."

Filistin’de hep hakkın yanında olduk. Mısır’da hep hakkın yanında olduk. Suriye’de hakkın mazlumun mağdurun yanında olduk, dimdik durmaya devam edeceğiz. Dün akşam Meksika Cumhurbaşkanı ve heyetiyle bir yemek yedik ve gündeme yine Mevlana geldi. Onlar Rumi olarak tanıyorlar. Bugün arkadaşlarım kendilerine İspanyolca bir mesnevi hediye edeceklerdi. Nereden nereye bu mesajlar gidiyor, yine gidecek. Bu yaşıma kadar Konya’ya, diğer 80 vilayetin hepsine başımız dik ve ak geldik. Bundan sonra da Hazreti Mevlana’nın, Kılıçarslan’ın huzuruna başımız dik alnımız ak çıkacağız.

Çok enteresandır. Birilerinin topu tüfeği varsa, hilesi hurdası varsa, neyi olursa olsun bizim Allah’ımız var. Bize o yeter. Bize millet yeter millet, siz yetersiniz. Allah bes bâki heves*.

Türkiye’yi büyütmek için, kardeşliğimizi daha da yüceltmek için 11 yıldır mutlu bir mücadelenin içindeyiz. Sizlerin desteği ile Türkiye’yi 11 yılda üç kattan fazla büyüttük. Her anlamda Türkiye’yi normalleştiriyoruz. Anlamsız yasakları, baskıları, zulümleri tek tek ortadan kaldırıyoruz. Milletimizin değerlerini yok sayan, kimliğini, inancını tahkir eden, asli vazifesini unutup, diliyle türküleriyle kılık kıyafetiyle meşgul olan bir devlet anlayışını artık tarihe havale ediyoruz.

"BİRİNDEN ALIP DİĞERİNE VERMİYORUZ"

İşte başörtüsü zulmünü ortadan kaldırdık. Üniversitelerimizde çocuklarımız istedikleri gibi eğitimlerini görüyorlar, kamuda hanım kardeşlerimiz başı açık yada örtülü çalışabiliyorlar. Vekiller tıpkı asiller gibi başı açık ve başı örtülü vazife yapabiliyorlar. Biz yasakları kaldırıyor milletimizin önüne seçenekler koyuyoruz. Hiçbir dayatma içinde değiliz. Dikkatinizi çekiyorum birinden alıp diğerine vermiyoruz.

"21. YÜZYIL TÜRKİYE'NİN YÜZYILI OLACAK"

Türkiye dayanışma ile birlikle kardeşlikle büyüyecek. Son bir yılda terör nedeniyle Konya’da bir şehidimiz gelmedi. Türkiye’nin herhangi bir vilayetine terör yüzünden bir tek şehit gelmedi. Şu anda Doğu ve Güneydoğu illeri de bu farklı havayı teneffüs ediyor. Her alanda bir canlanma var. ekonomide sosyal hayatta çok ciddi bir canlanma var. Türkiye zincirlerinden kurtulmuş şekilde 2023 hedeflerine kararlılıkla ilerleyecek. Bu bir müjdedir, 21. Yüzyıl Türkiye’nin yüzyılı olacak.

Bunu engellemeye çalışacaklar, durdurmaya çalışacaklar, yavaşlatmaya çalışacaklar. Ama bu aziz millet, ülkesine, bayrağına, vatanına devletine sahip çıkarak bu kutlu yürüyüşü inşallah tamamına erdirecektir. Hatırlar mısınız, Afyonkarahisar’da bir şey söyledik. Neydi o? O zaman dedik ki biz bu millete sevdalıyız. Biz Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle, Gürcüsüyle evet bu millete sevdalıyız dedik. ve ne dedik? Tek millet dedik, çünkü biz yaradılanı yaradandan ötürü seviyoruz. İki tek bayrak dedik. bizim bu bayraktan başka bayrağımız yok. Öyleyse bizim için tek vatan, 780 bin kilometrekareyle tek vatan. Bu vatan bize yeter, hepimize yeter. Bu vatan üzerinde kimse ameliyata kalkışmasın. Kalkıştığı anda karşısında bizi bulur.

* Allah bes, bâki heves: Bes, kafi, yetişir demektir. Baki, kalan demektir. Heves ise nefsin isteği, geçici arzu demektir. Allah bes diyen, Allahü tealaya tevekkül etmiş olur. Tevekkül, vekil etmek, işini başkasına havale etmektir. Istılahta ise, Allah’a güvenmek, Ona dayanmaktır.

BAKMADAN GEÇME!