Başbakan'a 5 tank

Güncelleme Tarihi:

Başbakana 5 tank
Oluşturulma Tarihi: Kasım 05, 2016 00:26

BAŞBAKANLIK, TBMM FETÖ ve 15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu’na brifing verdi. Başbakanlık Müsteşar Yardımcıları Ergin Ergün ve Özer Kuntoğlu, Güvenlik İşleri Müdürü Bilal Durdalı’dan oluşan bürokratların komisyona verdiği brifingde özetle şu bilgiler aktarıldı:

Haberin Devamı

TATBİKAT BİLGİSİ VERİLDİ: “15 Temmuz akşamı Dolmabahçe’de çalışmalarını tamamlayan Başbakan, Tuzla’daki konutuna hareket etmiştir. Köprüyü geçtikten sonra protokol mensubu araçların durdurulduğu, Başbakanımızın Koruma Dairesi Başkanlığı’na ve Başbakanımıza saat 20.35’te iletilmiştir. Başbakanımız saat 21.35’te Tuzla’daki konutuna ulaştı. Köprünün kapatıldığını gördükten sonra, MİT Müsteşarı ve İçişleri Bakanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı aranmıştır; ama ulaşılamamıştır. Genelkurmay’dan silah sesleri geldiği bilgisi üzerine yetkililerden, ani müdahale mangaları tarafından tatbikat yapıldığı haberi alınmıştır.

DİRENME KARARI ALINDI: Başbakanlık’ta koordinasyon merkezi oluşturulmuştur. Başbakanımız Cumhurbaşkanımızla ilk değerlendirme yaparak milletimizle sonuna kadar direnme kararı almıştır. Başbakanımız saat 23.05’te NTV’de olayın kalkışma olduğunu duyurmuştur.

Korumaları, Başbakanımıza konutundan ayrılmayı söylemiş, kendisi reddetmiştir. Ama daha sonra beş tankın Başbakan’ı almak üzere Tuzla’ya geldiği haberinin alınması üzerine karayoluyla Ankara’ya hareket etmiştir. Başbakanımız olayları yol boyunca radyo, televizyon ve telefondan takip ederek, krizi bir süre Bolu’da bir şantiyeden yönetmiştir.

HELİKOPTERLE BAŞBAKANLIK ARACI ARANDI: Ankara’ya hareket halinde olan korumalara, darbecilerin helikopterle Başbakan’ın aracını aradığı bilgisi geldiğinde Gerede sapağından Karadeniz yoluna doğru çıkılmış, Çankırı istikametinden Ankara’ya gelmesine karar verilmiştir.

KONVOYA ATEŞ AÇILDI: Sayın Başbakanımızın konvoyuna ateş açılmış, bunun üzerine Ilgaz’a dönülmüştür. Kriz yönetimini Ilgaz’dan yürütmüştür. Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, Mehmet Dişli ile birlikte saat 9.00’da Çankaya Köşkü’ne ulaşmıştır. Başbakanımız 11.00 sularında Çankaya Köşkü’ne gelmiş ve çalışmalarını buradan sürdürmüştür.”

BAKMADAN GEÇME!