Başbakan Yardımcısı Akdağ'dan Kandil'e operasyon açıklaması: 'Zamanı gelince gereği yapılır'

Güncelleme Tarihi:

Başbakan Yardımcısı Akdağdan Kandile operasyon açıklaması: Zamanı gelince gereği yapılır
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2018 11:37

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Kandil'e olası operasyonla ilgili soruya ''Bunun zamanını veremeyiz, zaten vermek de hiç doğru olmaz. Zamanı gelince Kandil, Sincar, Türkiye'ye tehdit oluşturan neresiyse oraya gidilir, gereği yapılır" yanıtını verdi.

Haberin Devamı

Akdağ, Erzurum'da Cumhuriyetin temellerinin atıldığı Kongre Binası'nda CNN Türk canlı yayınında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu, soruları yanıtladı.

Milli Mücadelenin başladığı yerin bu salon olduğunu anımsatan Akdağ, "Manda ve himaye kabul edilemez sözü o kadar önemli ki, sınırların bütünlüğü sözü o kadar önemli ki bugün sayın Cumhurbaşkanımız ve hükümetimiz aynen bu ruhu muhafaza ederek mücadele ediyor. İşte Suriye sınırımız, orada bir terör olgusunun maalesef Amerika tarafından beslenmesi, büyütülmesi... Ama buna karşı verdiğimiz Fırat Kalkanı ve Afrin'de verdiğimiz mücadelede şükürler olsun büyük zafer kazandık. Bütün dünya bir kere daha Türk milletinin ve silahlı kuvvetlerinin kendi ülkelerine nasıl sahip çıktığını gördü." diye konuştu.

Haberin Devamı

Akdağ, "AK Parti'nin 24 Haziran seçimlerinde doğudaki seçmene ne vaat ettiği" yönündeki soruya şu cevabı verdi:
"Huzur vaat ediyoruz, sadece vaat değil buna yürekten inanıyoruz. Ülkemizde huzurun olması lazım, huzurun olması için de çok büyük başarıyla yürütülen terörle mücadelenin hız kesmeden devam etmesi lazım. Türkiye'de PKK'nın nefesini kestik ama sınırlarımızın hemen ötesinde bunlar yine yapmaya çalıştıklarını gerçekleştirme çabasına devam edecek, onun için bu mücadele de devam edecek."

"Türkiye terör meselesini çözmüştür"

Terörle mücadelenin önemine vurgu yapan Akdağ, "Terör mücadele başarıya ulaşınca, vatandaşımızda bu mücadelenin başarıya ulaştığını, bir daha o zalim eşkiya grubunun kendilerine baskı yapamayacaklarını fark edince, bu kanaat iyice yerleşince adeta oralarda bahar havası oluştu. Gittiğimiz zaman bunu rahatlıkla görebiliyoruz. Çünkü uzun bir süre ciddi baskı altında kaldılar. Şimdi böyle bir şey kalmadı. Türkiye artık istihbaratıyla, jandarmasıyla, polisiyle, özel harekatıyla, valileriyle, cumhurbaşkanımızın o müthiş dirayeti ve kararlılığı sayesinde artık bu meseleyi çözmüştür." diye konuştu.

Akdağ, seçimden önce Kandil'e yönelik operasyon olup olamayacağına yönelik soru üzerine de "Bunun zamanını veremeyiz, zaten vermek de hiç doğru olmaz. Zamanı gelince Kandil, Sincar, Türkiye'ye tehdit oluşturan neresiyse oraya gidilir, gereği yapılır. İşte huzurun birinci adımı bu. Ekonomik açıdan da bölgenin yeni yatırımlara ve istihdama ihtiyacı var. Bu hususta yeni teşvik mekanizmaları oluşturduk. Seçimden sonra mekanizmaların büyük ölçüde istihdamı getireceklerine inanıyorum. Bu bölgelerde doğum sayıları da fazla. Dolayısıyla yeterli istihdam olmazsa göç olur, göç olunca da büyük illerde sıkıntı var." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

"PKK baskısı kalkınca kardeşlik gelişiyor"

Terörle mücadelenin kararlılıkla süreceğini yineleyen Akdağ, PKK baskısının Kürt seçmeninin üzerinden kalkmasıyla kardeşlik ruhunun kendini gösterdiğini kaydetti.

AK Parti'nin Doğu ve Güneydoğu Anadolu'daki 24 Haziran seçimlerinde alacağı tahmini oy oranı da sorulan Akdağ, "Kesin bir oy oranı söylemem ama 1 Kasım seçimlerine göre oylarımızın artacağını rahatça söyleyebilirim." dedi.

Millet İttifakı'nı da eleştiren Akdağ, şunları dile getirdi:
"Muhalefetin Kürt kardeşlerimizin yaşadığı şartlarla ilgili beyanlarında hiçbir yeni bir şey yok. Burada önemli olan niyettir. CHP'nin seçim beyannamesinde terör mücadelesiyle ilgili hiçbir şey yok. Türkiye'de 4 büyük terör örgütü var. PKK, DAEŞ, DHKP-C ve FETÖ. Türkiye son 2 yılda 4 büyük terör örgütünü yendi. Bunu dünyada başaracak çok az ülke vardır. Dolayısıyla ben CHP'nin terör mücadelesine seçim beyannamesinde neden yer vermediğini bir türlü anlamıyorum. Birilerine selam vermek ve mesaj göndermek istiyorlar. Neden ittifakın içinde bütün partilerin adayları ısrarla Selahattin Demirtaş çıksın, şöyle böyle yapsın diyorlar zannediyorsunuz. Çünkü popülist davranıyorlar ama yanlış davranıyorlar. Türkiye'de Kürt, Türk ve Arap seçmenlerin olduğu yerler güney ve doğu yerler. Buralara birşey yapacaksanız samimiyetle yapacaksınız. Seçim zamanı sadece popülist söylemle yaklaşamazsınız."

"Türkiye'de vesayet sistemi sona erdi"

Cumhurbaşkanı adayları Muharrem İnce, Meral Akşener ve Temel Karamollaoğlu'nun oluşturduğu umudun birbirinden çok farklı olduğuna değinen Akdağ, şunları kaydetti:
"Sayın İnce 'Ben 16 gün bile devlet yönetmedim ama bana bir verin bakın nasıl yapacağım' diyor. Türkiye'nin böyle bir şansı ve lüksü yok. Yani yarın bu kadar hazırlık yapıldı. Terörün tamamen bulunduğu yerde yok etmek için Kandil'e ve Sincar'a girmek, Mahmur'da gerekeni yapmak icap ettiğinde, o topraklarda kahramanlığını göstermiş askerimiz ile bir generalimizin apoletlerini sökme iddiasındaki Muharrem İnce mi bu işleri yapacak? Bakın bunlar, Sayın İnce ve arkadaşları neredeyse zil takıp oynuyorlardı. Onlara böyle generaller lazım herhalde. Yani seçilmiş iktidara darbe yapan, darbe yapmaya niyetlenen, baskı yapmayı planlayan lazım herhalde. Hiç heveslenmesinler Türkiye'de artık böyle bir general bulamayacaklar. Türkiye'de vesayet sistemi sona erdi."

Haberin Devamı

Akdağ, 24 Haziran seçimlerin ilk turda biteceğini belirterek, "Seçimin birinci turda biteceğini düşünüyorum. Tabii ki bir mücadele ve çekişme var bunu kabul etmek lazım. Parlamentoda bir AK Parti ve Cumhur İttifakı çoğunluğu olacaktır." diye konuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!