Başbakan Tayyip Erdoğan: "Neymiş, İslam adına yapıyormuş..."

Güncelleme Tarihi:

Başbakan Tayyip Erdoğan: Neymiş, İslam adına yapıyormuş...
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2013 19:45

Başbakan Tayyip Erdoğan, İslam adına insanları öldürme yetkisini Allah’ın kimseye vermediğini belirterek, “Terörün dini olmaz, şucusu bucusu olmaz. İslam ve terör, Müslüman ve terörist kavramlarının yanyana gelmesini kabul etmeyiz. İslamofobiyi yaymaya çalışanlar en büyük ayrımcı, ırkçıdır” dedi.

Haberin Devamı

Erdoğan Denizli’de katıldığı toplu açılış programında özetle şunları söyledi:

SAFLARIMIZI SIKLAŞTIRACAĞIZ

“Biz bu millete efendi olmaya değil hizmetkar olmaya geldik. Bugüne kadarda bunu yapıyoruz. Bizim gayemiz hiçbir zaman makam mevki olmadı. Derdimizi rütbeler, koltuklar olmadı. Makam, mevkiler, rütbeler bunların hepsi gelip geçicidir. Aslolan hizmet, eser, sevda, muhabbet, aşktır. Şu Denizli var ya ‘Allah sizden razı olsun’ diyorsa bu bizim için en büyük payedir. Bundan daha büyük makam olabilir mi? Biz bu yola milletin gönlünde makam edinmek için çıktık. Hamdolsun 11 yıl boyunca sizlere hizmet verdik, inşallah sizlerin gönlünde kendimize makamların en büyüğünü kazandığımızı zannediyorum. Bundan sonra da bu hizmet yolunda ilerleyeceğiz. Bundan sonra da birlik, dirlik kardeşlik hep birlikte Türkiye diyeceğiz. Saflarımızı daha da sıklaştıracağız. Tek yürek halinde bir olarak, diri olarak, kardeş olarak geleceğe yürüyeceğiz.

Haberin Devamı


TÜRKİYE CUMHURİYETİ VATANDAŞLIĞI YETER

Bakınız, yola çıktığımızda 14 Ağustos 2001’de ne demiştik. Tek bayrak, tek millet, tek vatan, tek devlet demiştik. Bizim yolculuğumuz bu. Türk, Kürt, Çerkez, Abhazıyla, Romanıyla ayrım yok. Yaradılanı yaradandan ötürü severek bu yolda yürürüz. Onun için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı bize yeter. Şu bayrağımızın dışında bayrak arayanlar ihanet içindedir. Bu bayrakta şehidimizin kanı, bağımsızlığın simgesi hilal, şehitlerimizin yıldızı var. Bu bize yeter.

TERÖRDEN ÇOK ÇEKTİK

Biz terörden çok çekmiş, çok ağır bedeller ödemiş bir ülkeyiz. 30 yıl bu acıyı yaşadık. 30 yıl boyunca tüm dünyaya terörün karanlık yüzünü anlattık. Hükümetimiz döneminde terörün nasıl insanlık dışı olduğunu anlattık. Bizi anlayan ülkeler anladı. Ama terör acısı yaşamayan ülkeler teröre karşı kayıtsız kalmaya devam ediyorlar. Suriye, Mısır’da olduğu gibi. Geçen hafta Kenya’nın başkenti Nairobi‘de AVM’de kanlı saldırı yapıldı. 68 kişi hayatını kaybetti. 175 kişi yaralandı. Maalesef Bir Türk kardeşimiz Elif Yavuz, karnındaki bebeğiyle bu terör eyleminde hayatını kaybetti. Elif’i, Rabbim rahmetiyle kuşatsın. 68 insanın acısını yüreğimizde hissettik. Bu saldırıyı bir kez daha kınıyor, lanetliyoruz. Aynı şekilde Pakistan’da bir kiliseye yapılan saldırıda 75 masum hayatını kaybetti. 120 kişi yaralandı. Bu saldırıyı da şiddetle kınıyor ve kınıyoruz. Kardeş Pakistan’a başsağlığı mesajlarımı iletiyorum. Başbakan’la görüştüm, bu dileklerimi ilettim. Her türlü insanlık dışı saldırıyı vahşi katliamı Türkiye olarak kınıyoruz.

Haberin Devamı

TERÖRÜN DİNİ OLMAZ

Terörün dini olmaz, terörün şucusu, bucusu olmaz. İslam ve terör, Müslüman ve terörist kavramlarının yan yana gelmesini biz asla kabul etmeyiz. Asla müsamaha göstermeyiz. Yan yana getirecek, insanlık dışı saldırıda bulunanlar İslam ve Müslümanlığa dünyada en büyük zararı verdiler. Neymiş İslam adına yapıyorlarmış. İslam adına savunmasız insanları öldürme yetkisini Allah kimseye vermemiş. Bir insanı öldüren tüm insanları öldürmüş gibidir. Bu bizim dinimizin tespiti, emridir. Sen bunu nasıl yaparsın. Terör örgütleri, bunlar maalesef dünyada İslamla terörü yan yana anmaya neden olmuşlardır. Bu kavramları yan yana getirip İslamafobiyi yaymaya çalışanlar en büyük ırkçı, ayrımcıdır, Terör örgütleri arasında ayrım yapanlar, bunlara göz yumanlar terör ateşine körükle gidenler en az teröristler kadar suçlu canidir.

Haberin Devamı

TERÖR ÖRGÜTÜNE MÜSAMAHAMIZ YOK

Bizim Türkiye olarak duruşumuz bakışımız çok nettir. Hiçbir terör örgütüne müsamahamız yoktur. Adı ne olursa olsun. Kadınları, çocukları katleden, alçakça saldıran hiçbir örgüte hoş görümüz yoktur. Dünyanın neresinde hangi sıfatla olursa olsun her türlü terör eylemini şiddetle kınıyor ve karşısında duruyoruz.”

175 üniversite yorumu: “Eleştiri aldık biliyoruz”

Pamukkale Üniversitesi’nde yapımı tamamlanan tesislerin toplu açılış töreninde Erdoğan’a fahri doktora unvanı verildi.
Üniversite Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, üniversite senatosunun Başbakan Erdoğan’a kamu yönetimi alanında fahri doktora verilmesi kararını okudu. Bağcı, daha sonra Erdoğan’a fahri doktora unvanı takdim etti ve cübbesini giydirdi. Erdoğan burada yaptığı konuşmada da şunları söyledi:
“104 devlet, 71 vakıf olmak üzere üniversitelerimizin Türkiye’deki toplam sayısı 175’e ulaştı. Artık Türkiye’de üniversitesi olmayan ilimiz yok. Şu anda 81 vilayetimizin tamamında üniversite var. Tabii eleştiri almıştır bizim bu anlayışımız. Bunu biliyoruz fakat biz de özelikle ülkemizin ‘göç’ denilen sıkıntılı yapısını, anlayışını geri çevirmek ve sosyal noktada fakir fukara, garip gurebayı, olur ya kendi ilinde çıkıp da farklı bir yerde okuma imkanı elde edemeyenlerin, kendi ilinde ilk, orta, lisesini bitirsin, tercihlerinde kendi ilini yapmak suretiyle orada da üniversitesini okuma şansına sahip olsun düşüncesinden hareketle buna ağırlık verdik.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!