Başbakan şaşırdı

Güncelleme Tarihi:

Başbakan şaşırdı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 09, 2013 01:59

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın öğrenci evlerine yönelik açıklamalarıyla ilgili Samanyolu Haber’de değerlendirmeler yaptı.

Haberin Devamı

“Biz bu ülkenin değerlerine, insanlarına saygılıyız, gençlerine sahip çıkıyoruz” diyen Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: “Kendi aklınca ‘CHP, ahlaksızlara sahip çıkıyor’ gibi bir algıyı yerleştirmek istiyor. Meclis’te ezberi bozuldu başörtüsü dolayısıyla. Bir boşluk doğdu hayatında, ne yapacağını şaşırdı, lafı buraya getirdi ‘bir şeyler yakalayabilir miyiz?’ diye. Hiçbir şey yakalayamaz. Eğer bir sorun varsa, bizzat sorunun kaynağı kendisidir. İlk soruyu kendisine sorması gereken kişi Sayın Başbakandır. ‘Benim söylediklerim toplumda rahatsızlık yaratıyor ki benim arkadaşlarım benim sözlerimi düzeltmeye çalışıyorlar.’ Ne diyor ‘meşru hayat vardır, gayrimeşru hayat vardır.’ Allah aşkına bir başbakanın söyleyeceği laf mı bu. Ben, şunu desem, ‘meşru başbakan vardır, gayrimeşru başbakan vardır. Kusura bakma ama sen gayrimeşru bir başbakansın.’ İnsanın mahremine nasıl girebilirsin.
AÇMAZA DÜŞTÜ
(Bülent Arınç’ın açıklamaları) Sayın Arınç, belki hayatında hiç düşmediği
bir açmazla karşı karşıya. Sayın Başbakan, Arınç’ı tümüyle feda etti ve asparagas olmadığını haberin açıkça ortaya koydu. Sayın Arınç’ın toplum vicdanını rahatsız eden olaylarda net tavır takındığını biliyoruz. Eğer AKP içinde hayatı sağlıklı sorgulayan, vicdanlı kişilerden biridir, diyebilirim. Bu açıklaması bana göre önemli, sonuçları ne olur, yankıları ne olur onu bilemem, partinin kendi iç sorunudur.” ANKARA

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!