Başbakan Erdoğan: 'Siyasette küslük olmaz'

Güncelleme Tarihi:

Başbakan Erdoğan: Siyasette küslük olmaz
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2012 12:54

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) 19. Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Başbakan, öğleden sonra CHP lideri Kılıçdaroğlu ile görüşeceğini belirterek ‘Siyasette küslük olmaz. Köprüler atılmaz’ dedi. Kılıçdaroğlu da terör belasını ülkenin yakasından alarak çöp sepetine atacaklarını söyledi.

Haberin Devamı

Başbakan konuşmasında şu mesajları verdi:
Genel başkan geçtiğimiz hafta bir TV programında Yunanistan ekonomisinin Türkiye ekonomisinden iyi olduğunu iddia etti. Gerçekçi olalım. Nüfusunu bile sağlıklı olarak açıklamayan bir ülke sorun bakalım bu insanların satın alma gücü nedir? Euro’dan 100 milyar avro dilenen bir ülke Türkiye’ye örnek olabilir mi? Adalarını satmaya kalkan bir ülke Türkiye’ye örnek olabilir mi?

BAŞBAKAN'IN KONUŞMASININ TAMAMI

1,7 milyar dolar IMF’ye borcumuz var. MB’nin bankasında şu anda 92 milyar dolar döviz rezervi var. Yunanistan’ın MB’sinde acaba şu anda ne var? Nasıl olur da Yunanistan’ı savunuruz yahu. Kargalar bile güler. Bunlara gerek yok. İktidarı ve muhalefetiyle el ele vermemiz lazım.

NÜFUSUMUZ ARTSIN

Nüfusumuz artıyor. Daha fazla artmasını da istiyorum. 66 milyon nüfusumuz vardı şimdi 75.

Haberin Devamı

Genç, dinamik nüfusa inanan bir ülkeyim. Batı çöküyor. Çöküşün altında yatan neden yaşlı nüfustur.

TERÖRÜ DURDURMAYA ÇALIŞIYORUZ

30 yıldır terörü durdurmaya çalışıyoruz. Türkiye’nin geleceği çok ağır maliyetler yükleyen bu sorunu hep birlikte çözmek istiyoruz. 2De 1 vatandaşımız bu sorunun çözülmesini istiyor. Her şehit cenazesinin ardından aileler yüreklerinde çok büyük boşluk hissediyor. Yaşamayanın bunu anlaması çok zor.

Herkes önce vicdanını sorgulasın. Medya da muhalefet de siyaset kurumu da bu vicdan muhasebesini yapacaktır. Acı, kan ve gözyaşı siyaset malzemesi olarak kullanılmıştır. Hükümet zarar görsün diye teröre destek olanlar oldu.

Terör bir dönem Türkiye’de siyaseti şekillendirir noktaya da ulaştı. Namluların askeri ve polisi olduğu kadar seçim sandığını hedef aldığını da gördük. Terör örgütünün enteresan bağlantıları çıkmaya başladı. Yurtiçi ve yurtdışında destek alıyorlar. Karşımızda sadece silahlı bir çete yok. Karşımızda ulusal ve uluslar arası karanlık çevrelerin taşeronluğunu yapan, her türlü kirli işe bulaşmış terör örgütü var.

HÜKÜMET HEDEF ALINIYOR

Bu milli bir mesele. Çözüm de ancak beraber olunca olur. 2009’de her partiden randevu istedik. TBMM’ye bu konuyu taşıdık. Açıkçası bu meselede yalnız kaldık. Biz tüm zorluklara rağmen terörle mücadele ettik. Milletimiz bize inandı. Çözüm için sonuna kadar gayret göstereceğiz.

Haberin Devamı

Terör örgütünün bu ülkede siyaseti şekillendirmesine müsaade etmeyiz. Ay yıldızlı bayraklar içinde şehitler geliyor, hükümet hedef alınıyor. Terörle mücadele sırasında trajik hatalar yapılıyor, yine hükümet hedef alınıyor. Çözüm denildiğinde o istismarcılar sırtlarını dönüyor.

KAPIMIZ AÇIK

Çelik gibi sinirle yılmadan, yorulmadan meselelerin üzerine gidiyoruz. Meselenin çözümü için hiçbir zaman kapılarımızı kapatmadık. Kapımız ardına kadar açık. Kim çözüm önerisiyle gelirse dikkatle dinleriz, alacağımız ne varsa alırız. Hiçbir şartımız, ön kabulümüz yok.

SİYASETTE KÜSLÜK OLMAZ

Kapıyı kapatmakla bir yere varılmaz. Siyasette küslük olmaz, köprüleri atmak olmaz. Hasmane duygular içine girmek, rakiplerini düşman olarak, hain olarak yaftalamak olmaz. İnşallah öğleden sonra da ana muhalefet partisi genel başkanı ve heyetini kabul edecek, bu konudaki önerilerini dikkatle dinleyecek, not edecek, üzerinde istişareleri yapacağız."

Haberin Devamı

KILIÇDAROĞLU: “TERÖR BELASINI ÇÖPE ATARIZ”

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Olağan Genel Kurulu'nda Başbakan Erdoğan'ın konuşmasının ardından kürsüye çıkan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, çözüm yolunu ürettikleri zaman terör belasını ülkenin yakasından alarak çöp sepetine atacaklarını söyledi.

Türkiye'de 30-35 yıldır devam eden bir terör sorununun olduğunu hatırlatan Kılıçadaroğlu, "Başbakan Erdoğan terör konusunda çok duyarlı olduklarını söyledi. İnanmıyorum arkadaşlar. Kimse kusura bakmasın. 'Neden inanmıyorsun?' diye sorabilirsiniz. Terör konusunda duyarlı olan bir siyasi iktidar hükümet programına terörle ilgili bir cümle yazar. Hükümet programı okunuyor ve oylanıyor ama terörle ilgili bir cümle yok. Allah rızası için. Terör konusunda duyarlı olan tek parti var. O da CHP'dir. Bunu kıvançla ve övünçle her yerde söylüyorum. Bu konuda duyarlıyız. Siyaset malzemesi yapmamaya da özen gösteriyoruz. Siyaset malzemesi olacak bir konu değildir. İnsan hayatı siyaset malzemesi olmaz" dedi.

Getirdikleri çözüm önerisinde bir dayatma olmadığını belirten Kılıçdaroğlu şunları söyledi :  "İki komisyon kurulsun. Terörü nasıl sonlandırırız diye. Bir uzlaşma komisyonu kuralım. Her partiden terörün sonlandırılması ile ilgili sağlıklı düşünce yapısına sahip milletvekilleri var. Niye bir araya gelmiyoruz? Bu sorun ülkenin ortak sorunu ise ve 30-35 yıldır çözülemiyorsa bunun sorumlusu siyaset kurumudur. Biz bir harita öneriyoruz. Bir yol haritası öneriyoruz. Biz bir açılım modeli önermiyoruz. Parlamento dışında da bir komisyon kuralım. Orada ise kanaat önderleri olsun.Toplumun her kesimi ile görüşebilirler. İki komisyon da eş güdümlü ve eş zamanlı çalışsın. Hepimiz konuşuyoruz neden yan yana gelip konuşmuyoruz? Düşüncelerimizi neden tartışmıyoruz? Bu demokratik olgunluğa neden ulaşamıyoruz? Bizim önerdiğimiz model bu. İçini doldurmadık. Doldurabiliriz ama o bizim görüşümüz. Herkesin bir görüşü var ama bir araya gelip görüşelim. Çözüm yolunu ürettiğimiz zaman terör belasını bu ülkenin yakasından alır çöp sepetine atarız. Türkiye bu demokratik olgunluğa ulaşabilmeli. Siyaset malzemesi olmamalı."

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!