Başbakan Erdoğan sanatçılarla biraraya geldi

Güncelleme Tarihi:

Başbakan Erdoğan sanatçılarla biraraya geldi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 20, 2010 11:29

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan sanatçılarla bir araya geldi. Erdoğan'ın açılım sürecini konuşmak için Dolmabahçe'deki çalışma ofisinde sanatçılara verdiği kahvaltıyı kalabalık bir basın topluluğu izledi. Erdoğan, sanatçılara “Elinizi taşın altına koyun” diye seslendi. Erdoğan, sanatçı Orhan Gencebay'ın şarkılarından dizeler de okudu.

Haberin Devamı

KAHVALTIDAN FOTOĞRAFLAR

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan sanatçılarla bir araya geldi. Açılım sürecinin gündeme getirileceği toplantıda, Başbakan Erdoğan'ın sanatçılardan bu yönde görüş alacağı öğrenildi. Saat 09.00'dan itibaren Başbakanlık Çalışma Ofisi'ne gelen sanatçılar kısa açıklamalar yaptı.  

İLK KEZ KÜRDİSTAN TV

Başbakan Erdoğan'ın açılım sürecini konuşmak için Dolmabahçe'deki çalışma ofisinde sanatçılara verdiği kahvaltıyı kalabalık bir basın topluluğu izledi. Başbakanlık Çalışma Ofisi'nin kapısında bekleyen davetlileri görüntüleyen televizyonlar arasında Kürdistan TV de yer aldı. Kuzey Irak'ta Erbil merkezli yayın yapan, ve Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi Başkanı Barzaniye yakınlığı ile bilinen Kürdistan TV, logosuyla kalabalık basın mensuplarının arasında yer aldı. Yaklaşık 1 yıldır bürosu olan Kürdistan TV'nin ilk kez kendi logosuyla İstanbul'da haber takip ettiği öğrenildi.

Haberin Devamı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, sanatçıların  bir adım öne çıkmalarını istediklerini ifade ederek, “Sanatçılarımız, engin  yürekleriyle ülkemizin meselelerine el atsınlar, elini taşın altına koysunlar.  Bunu arzuluyor, bunu diliyoruz. Zira sizin türkü ve şarkılarınız, sağır duvarları  aşacak güce sahiptir” dedi.

Başbakan Erdoğan, İstanbul Çalışma Ofisinde kahvaltıda sanatçılarla bir  araya geldi. “Böyle güzide bir toplulukla bir araya gelmekten çok büyük bir  heyecan ve memnuniyet duyduğumu özellikle ifade etmek istiyorum” diyerek  konuşmasına başlayan Erdoğan, “Bu ülkenin, bu milletin bu toprakların sesi  nefesi olmuş, neşemizi ve kederimizi gönül lisanıyla tercüme ederek kitlelere  ulaştırmış, böylesine seçkin topluluğa, sanata dair alımlı ve teorik cümlelerle  hitap etmeyi açıkçası gereksiz görüyorum” ifadesini kullandı.

Sanatın ve sanatçının toplumun sorunlarıyla ve ülkenin düzeniyle olan  ilişkisini de irdelediğini belirten Erdoğan, “Merhum Necip Fazıl, 'Arı bal  yapar, ama balı izah edemez' demiştir. Siz değerli sanat insanlarının ülkemizin  ve milletimizin her türlü sorununun, sıkıntısının yüreğinizin derinliklerinde  hissettiğinize şüphem yok” dedi.

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, demokratik açılım çerçevesinde Beşiktaş'taki çalışma ofisinde verdiği brunchta sanatçılar ile bir araya geldi. Yaklaşık 100 kişi bruncha katıldı. Brunchta İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, AK Parti Medya ve Tanıtımdan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik de hazır bulundu. İbrahim Tatlıses, Bülent Ersoy, Seda Sayan, Sertap Erener, Erol Evgin, Ferdi Tayfur, Nükhet Duru, Kaya Han, Orhan Gencebay, Arif Sağ,Mustafa Sandal, Yavuz Bingöl, Zerrin Özer, Mercan Dede, Emel Sayın, Neşet Ertaş, Kıraç, Kubat, Emel Müftüoğlu, Murat Göğebakan, Kibariye, Bülent Ortaçgil, Nihat Doğan, Onur Akın, Sinan Özen, Mustafa Sağyaşar, Feryal Öney, Cengiz Kurtoğlu, Hakan Peker, Nuri Sesigüzel, Işın Karaca, Funda Arar, Zekai Tunca, Alişan, Hakan Peker, Şahin Özer, Ferhat Göçer ve Teoman da katılanlar arasında yer aldı.

REFERANDUM YAPILMALI

Saat 09.00’dan itibaren Başbakanlık Çalışma Ofisi’ne gelen sanatçılar kısa açıklamalar yaptı. İlk gelen Kibariye oldu. Kibariye, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı dinleyeceğini söyledi. Arif Sağ "Buraya muhabbet etmeye gelmedik. Eleştirilerimiz olacak" diye konuştu. Halk ozanı Neşat Ertaş, ekonomik meseleri gündeme getireceğini ve Başbakan’dan yoksullar için kira yardımı talebinde bulunacağını söyledi. Nihat Doğan, Başbakan’a cunta anayasanın değiştirilmesi ve özgürlüklerle dolu yeni anayasa konusunda fikirlerini beyan edeceğini anlattı.
Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Özdemir Erdoğan da “Her zaman sanatçılar fikir üretecek, ilmin bilmin süzgecinden geçecek. Siyasiler de buna yönelik politikalar üretecek, derdik. Olması gereken birşey” dedi. Fatih Kısaparmak de toplumun çeşitli katmanlarından görüş alınmasının iyi bir şey olduğunu belirterek “Aslında halkın görüşüne, mührün sahibine baş vurulmalı. Yani refarandum yapılmalı” dedi.
Toplantıya elinde dosyalarla gelen sanatçı Rojin de “Rahatsız olduğum konularla ilgili, sürecin rahatlaması için acıların dinmesi için söyleyceklerim var içeride. Çocuklar İçin Adalet Çağrıcıları'nın dosyasını getirdim. 16 yaşında ergen çocukların içeride olması canımı acıtıyor. Fırsat olursa bu konuda da konuşacağım” dedi.

SESİZ DURUŞ PERFORMANSI

Bir grup sanatçı da Başbakan'ın verdiği brunch sırasında Beşiktaş Meydanı geldi. Sanatçılar brunch boyunca “Sessiz Duruş Performansı” sergiledi. Dışarıdaki saanatçılar içeride gerçekten barışın konuşulmasını barışın dilinin egemen olmasını istedi. Sanatçılar adına basın açıklaması okuyan Yasemin Göksu, “Barış hepimizin en büyük umudu, en büyük beklentisidir. Ülkemizin mutlu, sağlıklı, huzurlu, yarınlara kavuşması için samimi barışa ihtiyacı var. Barış, sevmek, korkmadan konuşmak, kızmadan dinlemek, nefret etmeden bakabilmek demek. Huzur içinde yaşayıp ecelinle ölmek, cenazeni öfke ve nefretle değil hüzün ve yasla gömmek demektir. Annenin çocuğu, ninenin torunu ile aynı dilde gülmesi demek. Yasemin Göksu, Barış İçin Sanat Girişim adına içerideki sanatçılara da söyle seslendi:

“Samimi bir barış için katkıda bulunmaya çalışsınlar. Masal çağındaki çocuklara yaşlarından büyük hapis cezaları verilerek başıra erişilemeceğini barış yolunda ilk gerçek adamın bu çocukları yeniden ailelerine, arkadaşlarına, okullarına kavuşturmaktan geçtiğini anlatın. Artık seçilmiş Kürt yönetcilerine kelepçe takılmamasını istediğimizi, farklı kültürler ve sanatçılar üzerinde yasal ve keyfi baskıların son bulması gerekğini anlatın.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!