Başbakan Erdoğan Ramazan ayında yoğun

Güncelleme Tarihi:

Başbakan Erdoğan Ramazan ayında yoğun
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 2007 12:26

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bugün başlayacak olan Ramazan ayına tatil için gittiği Denizli'de girecek.

Haberin Devamı

Yeni Anayasa çalışmaları için Bolu'ya gitmesi beklenen Erdoğan'ın daha sonra ABD ziyareti başlayacak. Böylece Erdoğan Ramazan ayının büyük bir bölümünü Ankara dışında geçirmiş olacak.

Başbakan Erdoğan, 22 Temmuz seçimlerinin ardından ikinci defa tatile çıktı. Dün akşam saatlerinde Denizli’nin Sarayköy ilçesine giden Erdoğan, burada Umut Termal Otel’e yerleşti. Böylece Erdoğan, bugün başlayacak Ramazan ayına da Denizli de girecek.

Hafta sonuna kadar burada dinlenmesi beklenen Erdoğan’ın yarın Bolu’da kampa girecek olan Anayasa taslağı için oluşturulan komisyonunun son gün çalışmalarına katılması ve Anayasa taslağını hakkında komisyon üyelerinden bilgi alması bekleniyor. Taslak, Başbakan Erdoğan’ın onayından sonra kamuoyuna açıklanacak.

ABD ZİYARETİ UZUN SÜRECEK

Erdoğan, Ankara'ya döndükten sonra Birleşmiş milletler Genel Kurulu'na katılmak için ay sonuna doğru ABD’ye gidecek.

22 Temmuz seçimlerinin ardından ilk yurtdışı ziyareti olacak olan Amerika gezisinde de Erdoğan’ı yoğun bir program bekliyor. 21 Eylül’de başlayacak gezide Erdoğan 24 Eylül ve 25 Eylül’de Birleşmiş Milletler Genel Kongresi’ne katılacak. Erdoğan ziyareti sırasında ABD’de yaşayan Türklerle bir araya gelecek ve bazı düşünce kuruluşlarının toplantılarına da katılacak. ABD Başkanı George Bush’la bir araya gelmesi beklenen Erdoğan küçük oğlu Necmettin Bilal Erdoğan ile gelini Reyyan Erdoğan’ın yeni doğan çocukları Ömer Tayyip’i de ilk defa görecek. Erdoğan Eylül ayı sonunda Türkiye’ye geri dönecek.

Türkiye'ye döndükten sonra Anayasa değişikliği öngören halkoylaması çalışmaları kapsamında yurtiçi gezilere katılması beklenen Erdoğan Ramazan ayının büyük bir bölümünü Ankara dışında geçirmiş olacak.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!