Başbakan Erdoğan Adana'da konuştu

Güncelleme Tarihi:

Başbakan Erdoğan Adanada konuştu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 2013 14:36

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Adana'nın Kozan ilçesinde toplu açılış töreninde açıklamalarda bulundu. Demokratikleşme paketiyle ilgili eleştirilere yanıt veren Erdoğan ‘Göreceksiniz onlar bir kez daha kaybedecek, Türkiye bir kez daha kazanacak’ dedi.

Haberin Devamı

İşte Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları:

"Pazar günü demokratikleşme paketi açıkladım. O malum çevre papağan gibi aynı şeyleri tekrarlamaya başladılar. Göreceksiniz onlar bir kez daha kaybedecek, Türkiye bir kez daha kazanacaklar. Niye karşı çıkıyorsun? Benim baş örtülü bacım kamu dairelerinde rahat çalışacak diye mi rahatsız oluyorsun? Niçin ayrımcılık yapıyorsun? Hani milliyetçiydin? İşte bu yanlışı biz düzeltiyoruz. Eğer milleti seviyorsan, başı örtülüsü de başı açığı da hepsi bizim kardeşimiz, hepsi bu vatanın evladı.

Üniversitelerde aynı şekilde bu mücadeleyi verdik. Bizi çok engellediler. Ama ancak belli bir noktaya geldik. Ben kendi kızlarımı yurt dışına göndermek zorunda kaldım. Amerikasında, avrupasında Hristiyan dünyasında başı örtülü okuyabiliyor, halkının yüzde 99’u Müslüman olan Türkiye’de okuyamıyordu. Bir de önümüze kat sayı çıkardılar. Yani üniversiteye girememeleri için bunu uyguladılar. Ortadaki dert ayrıydı, imam hatipliler oraya giremesin. Şimdi hepsi kalktı. Başörtülü olarak okuyabiliyor.

Kimler rahatsız oluyor buna dikkat edin. Bunlara hesabı soracak olan sizsiniz. Nerede? Sandıkta soracaksınız. Bazıları kalkıp bu paket ayrımcıdır diyor. Haşa. Bunu nasıl dersiniz? Biz kimin ne dediğine değil milletin ne dediğine bakarız. Milletim bu reformlardan memnun. Ben kozan’a şunu söylüyorum. Biz inancı itibariyle sağlam bir milletiz."

BAKMADAN GEÇME!