Başbakan Davutoğlu: Şehirlerimiz bölündü

Güncelleme Tarihi:

Başbakan Davutoğlu: Şehirlerimiz bölündü
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2016 22:41

Bakanlar Kurulu 13 yıl sonra ilk kez Şanlıurfa’da toplanırken kentin İstiklal Madalyası’nı takdim eden Başbakan Davutoğlu, “Şehirlerimiz bölündü. Telabyad Akçakale’den, Kobani Suruç’tan, Resulayn Ceylanpınar’dan ayrıldı. Bu istiklal şehri, o aziz vatan toprakları ile bağını koparmadı. Bir gün Halep de, Rakka da, Humus da, Şam da özgür olacak” dedi. Davutoğlu, madalya töreninde özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

ERDOĞAN HEMEN ONAYLADI

“ELİMİZDE İstiklal Madalyası’yla Şanlıurfa’dayız. Meclisimiz çok kısa sürede tam bir mutabakatla İstiklal Madalyası kararını verdi. Bütün milletvekillerine teşekkür ediyorum. Bu karar önüne geldiği anda gecikmeden onaylayan Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan’a teşekkür ediyorum. Her zaman istiklalin bekçisi, sözcüsü ve emanetçisi olacağız. Sizler şehrinize sahip çıktınız, istiklalinizi kazandınız. Aziz vatan topraklarının dışında kalan Halep’te, Rakka’da, Deyrezor’da, Humus’ta bugün gözyaşı varsa, emin olun, onların 100 yıl önce istiklal ateşini yaşamamış olmalarındandır.

HALEP ŞAFAĞINDA DA İSTİKLAL AŞKI DOĞACAK

Şehirlerimiz bölündü. Telabyad Akçakale’den, Kobani Suruç’tan, Resulayn Ceylanpınar’dan ayrıldı. Bu istiklal şehri, o aziz vatan toprakları ile bağını koparmadı. Bugün 520 bin kardeşine ev sahipliği yaparken, Şanlıurfa’da doğan istiklal aşkının inşallah Halep şafağında da doğması için hepimiz dua ediyoruz. Bir gün Halep de, Rakka da, Humus da, Şam da özgür olacak. Birileri haritalar çizdiler. Bu haritalarla Şanlıurfalıları kardeşlerinden ayırmaya çalıştılar. 100 yıl sonra Şanlıurfalılar sofralarını açtı.

Haberin Devamı

Birileri fitne ateşi yakmaya çalışıyor. Suriye’de, Irak’ta yanan o ateşin Türkiye’ye sıçramasını istiyor. Bu topraklarda ezeli ve ebedi olarak kardeş olmuş, İstiklal Madalyası için yan yana savaşmış Türklerin, Kürtlerin, Arapların şehrinden sesleniyoruz. Sizin fitne ateşine karşı kardeşlik ateşi var. İstilacıların istiklal ateşimiz ne kadar kuvvetliyse, ne kadar köklüyse fitnecilerin, bölücülerin, teröristlerin fitne ateşine karşı kardeşlik aşkımız da o derece büyüktür.
Aşkımızı, kardeşliğimizi baltalamaya çalışıyorlar. Şehirlerimizi, ilçelerimizi kana bulamaya, çukurlar kazmaya, barikatlar kurmaya çalışıyorlar. Onlar istilacı ordulardan daha kuvvetli değiller. İstilacılara bu memleketi, şehri teslim etmemiş Şanlıurfalılar, fitne ateşine karşı da dimdik durdu. Bu hainleri, bu alçakları yaklaştırmadığınız, terör ateşine karşı kardeşlik aşkını yaşattığınız için Şanlıurfa’ya teşekkür ediyoruz.

Haberin Devamı

BİR DAHA SAVAŞ GEREKMESİN

Bu bölücülere karşı 23 Temmuz’dan bu yana şanlı mücadele yürütüyoruz. Biz istiklalimizi sonuna kadar koruyacağız. Al bayrağı sonuna kadar bu semalarda dalgalandıracağız. Onlar istilacı ordulardan daha kuvvetli değiller. Şanlıurfa bir daha böyle bir İstiklal Madalyası için savaşmak zorunda kalmasın. Ebediyen iman, hürriyet, istiklal, kardeşlik şehri olunuz.

GAP’I AYAĞA KALDIRMAK İÇİN HIZLI TREN MÜJDESİ

GAP bölgesini ayağa kaldırmaya hazırız, şehir hastanesini yapacağız, hızlı treni getireceğiz, 3 milyon dönümlük araziyi sulamaya açacağız. Bizim vizyonumuz buyken, bu bölücüler yolumuzu kesmeye, aşkımızı baltalamaya, ilçelerimize çukurlar kazmaya çalışıyor. İstilacılara karşı dimdik duranlar bu teröristlere karşı da dimdik durdu. Şanlıurfa’ya teşekkür borçluyuz. Onun için Bakanlar Kurulu ile huzurunuzdayız.”

Haberin Devamı

Başbakan Davutoğlu: Şehirlerimiz bölündü

SICAK KARŞILAMA

BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu dün sabah madalya törenine katılmak üzere kaldığı otelden ayrılırken Şanlıurfalı vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Davutoğlu vatandaşlarla sohbet etti.

BALIKLIGÖL DİLEĞİ

BAŞBAKAN Davutoğlu, Şanlıurfa’da kentin simgelerinden olan Balıklıgöl’e de gitti. Balıklara yem atan Davutoğlu, gazeteciler ne dilediğini sorunca, “Dileğimiz Şanlıurfa’nın İstiklal Madalyası’nın ebediyete kadar hürriyet timsali olarak kalması. Ülkede birlik, dirlik, beraberlik” açıklamasını yaptı. Balıklıgöl çıkışı Başbakanlık otobüsünden kısa bir konuşma yapan Davutoğlu, “Teröristlere, bölmek isteyenlere karşı birlik bayrağını, tevhid bayrağını ve al bayrağı ayakta tuttunuz” dedi.

Haberin Devamı

13 YIL SONRA BİR İLK 

BAKANLAR Kurulu dün 13 yıl aradan sonra ilk kez başkent dışında toplandı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, başbakanlığı döneminde 4 Eylül 2003’te, Sivas Kongresi’nin yıldönümünde Sivas’ta Bakanlar Kurulu’na başkanlık etmişti. Davutoğlu da başkent dışında ilk Bakanlar Kurulu’nu Şanlıurfa’da topladı ve kentin İstiklal Madalyası’nı yetkililere teslim etti. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!