Başbakan Davutoğlu: DAEŞ, PKK, YPG bölgeye saldırıyor

Güncelleme Tarihi:

Başbakan Davutoğlu: DAEŞ, PKK, YPG bölgeye saldırıyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2016 21:54

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ürdün ziyaretinde, Suriye’deki tüm krizlerin durmasını istediklerini belirterek, “Suriye’deki rejim güçlerinin ve DAEŞ, YPG, PKK gibi terör örgütlerinin vahşeti, sadece bizim ülkelerimize değil aynı zamanda bölgenin istikrarına saldırıyor” dedi.

Haberin Devamı

BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu, Ürdün ziyaretinde Başbakan Abdullah Ensour tarafından resmi törenle karşılandı. Başbakanlık’ta yapılan törende, iki ülkenin ulusal marşları seslendirildi. Ardından Başbakan Davutoğlu ve Ensour, geleneksel giysili Ürdün askerlerinden oluşan tören kıtasını selamladı. Davutoğlu ve Ensour, daha sonra heyetler arası görüşmeye geçti. Törene Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile MİT Müsteşarı Hakan Fidan da katıldı. İki ülke arasında çeşitli alanlarda 9 işbirliği anlaşması imzalandı.

Başbakan Davutoğlu: DAEŞ, PKK, YPG bölgeye saldırıyor

Amman selfie'si

Haberin Devamı

Davutoğlu, Suriye kriziyle ilgili iki ülkenin benzer zorluklarla karşı karşıya olduğunu hatırlatarak şöyle dedi: “Kuzeye giden sığınmacılar Türkiye’ye, güneye gidenler Ürdün’e doğru hareket ediyor. Suriye’nin istikrarı Suriye’nin komşusu olarak bizler için giderek daha da önemli oluyor. Saldırıların durmasını destekliyoruz. Suriye’deki bu krizlerin durmasını istiyoruz. Suriye’deki rejim güçlerinin ve DAEŞ, YPG, PKK gibi terör örgütlerinin vahşeti, sadece bizim ülkelerimize değil aynı zamanda bölgenin istikrarına saldırıyor. Umarız ki Cenevre görüşmeleri Suriye halkının arzu ve dileklerinin karşılanacağı bir sonuca ulaşacaktır ve istikrar Suriye’de yeniden sağlanacaktır. Irak ve Suriye’deki DAEŞ tehdidi karşısında omuz omuzayız. Irak ve Suriye’nin toprak bütünlüğünün korunduğunu görmek istiyoruz.”

Başbakan Davutoğlu: DAEŞ, PKK, YPG bölgeye saldırıyor

Davutoğlu, iki ülke arasında Filistin meselesini de ele aldıklarını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: “Filistinli kardeşlerimizin hakları ve Mescid-i Aksa’yı korumak ortak dava. Türkiye, her zaman Kudüs ve Mescid-i Aksa hakkında özel bir konuma sahip Ürdün’ün yanında olacaktır. Filistin halkının haklarını korumak ve Kudüs’teki Mescid-i Aksa üzerindeki ortak mirasımızı korumak için elinden geleni yapacaktır.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!