Başbakan Binali Yıldırım ve Hükümet üyelerinden çarpıcı açıklamalar

Güncelleme Tarihi:

Başbakan Binali Yıldırım ve Hükümet üyelerinden çarpıcı açıklamalar
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2016 00:11

Kritik önemdeki MGK ve ardından yapılan Bakanlar Kurulu toplantıları sonrasında alınan kararlarla ilgili olarak Başbakan Binali Yıldırım, İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Başbakan Binali Yıldırım, Bakanlar Kurulu'nun OHAL kararına ilişkin, "Alınan bu karar halkımızın gündelik hayatına yönelik olmayıp, devletin mekanizmalarının düzenli ve hızlı işleyişine yöneliktir." ifadesini kullandı.

Başbakan Yıldırım, resmi Twitter hesabından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan olağanüstü hal kararına ilişkin değerlendirmede bulundu. Yıldırım, mesajında, "Alınan bu karar halkımızın gündelik hayatına yönelik olmayıp, devletin mekanizmalarının düzenli ve hızlı işleyişine yöneliktir. Meydanlara inin, meydanı bırakmayın. Çağrımıza verilen cevap darbenin önlenmesinde en büyük gücümüz olmuştur." görüşüne yer verdi.

EFKAN ALA: DEVLETİN İŞLEYİŞİNE HIZ KAZANDIRACAK

İçişleri Bakanı Efkan Ala ise Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu.

Ala, "OHAL, vatandaşımızın hayatında hiçbir olumsuzluğa yol açmayacak. OHAL, bu mücadelede devletin işleyişine hız kazandıracak. Vatandaşla ilgili değil devletin işleyişiyle ilgili bir düzenlemedir. Hiç kimse endişe etmesin." diye konuştu.  

Haberin Devamı

NUMAN KURTULMUŞ: GÜNLÜK HAYATI OLUMSUZ ETKİLEYEN BİR DURUM SÖZ KONUSU OLMAYACAK

Milli Güvenlik Kurulu (MGK) ve Bakanlar Kurulu toplantıları sonrasında gazetecilere açıklamalarda bulunan bir diğer isimse Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş oldu. 

Kurtulmuş, olağanüstü hal (OHAL) ilanının millete dönük değil, devlete dönük bir karar olduğunu vurguladı. Meclisin rutin yasama faaliyetlerine aynen devam edeceğini belirten Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, şunları kaydetti:

"Vatandaşların günlük hayatını olumsuz etkileyen bir durum söz konusu olmayacak. Olağanüstü hal şartları sadece paralel yapıyla mücadele amacıyla kullanılacaktır. Hükümet, OHAL çerçevesinde paralel yapıyla mücadele kapsamında, Kanun Hükmünde Kararname yetkisini kullanabilecektir."

DAVUTOĞLU: SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZ LİDERLİĞİNDE MECLİSTE HÜKÜMETTE NE YAPILMASI GEREKİYORSA YAPILACAK

AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kısıklı'daki evinin önünde "demokrasi nöbeti" tutan vatandaşlara seslendi. Davutoğlu, "Parti farkı olmadan her partiden her düşünceden vatandaşımız ayakta. Hepiniz bütün bu milyonlar dediniz ki ' Bizi sindiremediniz ,sindiremezsiniz. Ama şimdi siz sineceksiniz, siz kaçacak delik arayacaksınız. Siz bu işin hesabını mutlaka vereceksiniz" dedi. 

Haberin Devamı

Ahmet Davutoğlu, "Bugün Cumhurbaşkanımız başkanlığında Milli Güvenlik Kurulu toplandı. Son derece doğru kararlarla demokrasimizi korumak için olağanüstü hal kararı alındı. Kimse bunu içerde veya dışarda istismar etmesin. Allahın izniyle bu milleti bölemeyecekler. 3 aylık olağanüstü hal döneminde Sayın Cumhurbaşkanımız liderliğinde mecliste hükümette ne yapılması gerekiyorsa yapılacak. Ve millete bu acıları yaşatanlar mutlaka hesabını vercek. Onları Pensilvanya'dan yönetenler de hesabını verecek. Türkiye ne Pensilvanya'dan nede yurtdışından yönetilir. Türkiye, Türkiye Cumhuriyeti'nin başkenti Ankara'dan yönetilir. (DHA)

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!