Başarıya ödül

Güncelleme Tarihi:

Başarıya ödül
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 2000 00:00

Haberin Devamı

Süper Müdür Bayrampaşa'yı kurtaracak

Türkiye'nin en huzurlu ve modern cezaevini Antalya'da yaratan Vedat Eraslan artık adli ve terör mahkumlarıyla görev yapacak...

Antalya E Tipi Kapalı ve Yarı Açık Cezaevi'nin müdürü Vedat Eraslan, Bayrampaşa Adli ve Terör Cezaevleri'ne müdür olarak atandı. Bayrampaşa Cezaevi Müdürü Mehmet Köse'nin sağlık sorunlarınını yanısıra cezaevinde sürekli olay çıkması sonucu bu atama gerçekleşti.

MAHKUMLAR ÜZÜLDÜ

Türkiye'nin en huzurlu ve modern cezaevi olarak ismini duyuran Antalya E Tipi Cezaevi'nde görev yaptığı 8 yıl içerisinde bir çok yeniliğe imza attığı için adı ‘‘Süper Müdür’’e çıkan Eraslan'ın gitmesine en fazla cezaevindeki mahkumlar üzüldü.

ÖZEL ÇABA GÖSTERDİ

Eraslan, mahkumları Adalet Bakanlığı Dinlenme Tesisleri'ne hizmet verecek bahçıvan ve özel hizmetli olarak görevlendirdi. Günlerce mektup gelmediği için strese giren mahkumlar için cezaevine faks aldırdı ve 1 milyon liraya aileleri ile fakslaşmalarını sağladı.

DEVLETİN HER GÖREVİ

Evli ve 3 çocuk babası olan Vedat Eraslan, devletin görev verdiği her işte başarılı olmak için elinden geleni yapacağını söyledi. Boşalan Antalya E Tipi Cezaevi’ne ise Isparta Cezaevi müdürü İsa Güldaş atandı.

Mahkumlar üretiyordu

Vedat Eraslan, yarı açık cezaevi mahkumlarıyla el ele vererek çinicilik, adliyenin ve özel sektörün bir çok defterlerini ve arşivlerini ciltleme işini yaptı.

FABRİKA GİBİ

Sebze yetiştiren, ahşap eşya üretimi yapan mahkumlar adliyenin temizliği ve kantin işletmesini üstlendi, ayrıca, bahçıvan ve özel hizmetli olarak çalıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!