Bartın'ın İnkumu ilçesinde dalgalara kapılan çifti cankurtaranlar kurtardı

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 2021 15:16

Bartın'ın mavi bayraklı plajı İnkumu’nda bugün dalgalar nedeniyle denize girmek yasaklandı. Plaja gelenler, denize girilmesi yasak anlamına gelen kırmızı flama ile karşılaştı. Jandarma ve zabıta ekipleri de tatilcileri denize girmemeleri yönünde uyardı. Ankara’dan tatil için inkumu’na gelen ve denize giren Gökhan Köse (26) ile eşi Canfeda Köse (26) dalgalara kapıldı. İmdat çığlıkları üzerine cankurtaranlar çifti kurtardı. Baygın halde kumsala çıkartılan çift hastaneye kaldırıldı. Çiftin dalgalarla kapıldığı anlar cep telefonuna yansıdı.

Haberin Devamı

​Mavi bayraklı İnkumu’nda sabah saatlerinde etkili olan poyraz nedeniyle dalgalar oluştu. Plaja gelenler, denize girilmesi yasak anlamına gelen kırmızı flama ile karşılaştı. Jandarma ve zabıta ekipleri plajda ATV ile gezerek, tatilcileri denize girmemeleri konusunda uyardı. Cankurtaranlar düdük çalarak, denize girenleri kıyıya dönmeleri için uyardı.

Bartının İnkumu ilçesinde dalgalara kapılan çifti cankurtaranlar kurtardı
Ankara’dan tatil için inkumu’na gelen Gökhan Köse (26) ve eşi Canfeda Köse (26) dalgalara kapıldı. İmdat çığlıkları üzerine cankurtaranlar çifti kurtardı. Baygın halde kumsala çıkartılan çift, sağlık ekipleri tarafından Bartın Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Çiftin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Haberin Devamı

Bartının İnkumu ilçesinde dalgalara kapılan çifti cankurtaranlar kurtardı
Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, "Dalgalı olan ve tehlike yaratan günlerde sahildeki direklere kırmızı flamayı asıyoruz. Bugün de çeken akıntı ve kum kayması olduğunu tespit ettik ve denize girilmesini yasakladık. Şu anda jandarma ve zabıta ekiplerimiz ile cankurtaranlarımız denize girenleri dışarıya çıkarıyor. İnkumu’na il dışından gelen günübirlik turistlerimizin denize girmemelerini rica ediyoruz. Ekiplerimizle insanlarımızın can sağlığı için çalışmalarımızı sürdürüyoruz." dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!