'Baron'un ifadesi çıktı: 'Gerçek kimliğim nasıl tespit edildi, inanın bunu anlayamadım'

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Nisan 15, 2022 15:27

Muğla'nın Marmaris ilçesinde parkta bulunan içi döviz dolu çantayı polisten teslim alırken şüpheli tavırlar sergileyince yapılan araştırmada Interpol tarafından arandığı ortaya çıkıp tutuklanan Irak uyruklu uyuşturucu kaçakçısı Rawa Majid'in (36) ifadesi ortaya çıktı. Çantayı bulan belediye işçisine teslim edilmek üzere polislere 400 dolar ödül verdiğini anlatan 'Baron' lakaplı Majid'in, "Benden şüphe duyulmaması için kendimi armatör olarak tanıttım. Profesyonel olarak hazırlattığım sahte kimliğe rağmen gerçek kimliğim nasıl tespit edildi, inanın bunu anlayamadım" dedi.

Haberin Devamı

Marmaris Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü personeli Ali Eren, İçmeler Mahallesi'ndeki Koca Mehmet Parkı'nda çiçeklerin bakımını yaptığı sırada bankta bir çantanın unutulduğunu fark etti. Kontrol ettiği çantanın içerisinde döviz ve Türk Lirası olduğunu gören Eren, durumu amirlerine bildirdi. Yetkililerin ihbarı üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, 12 bin 400 dolar ve 2 bin 400 liranın bulunduğu çantayı tutanakla teslim aldı.

Çevredeki güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen polis ekipleri, çantanın Miran Othaman isimli kişiye ait olduğunu tespit etti. Marmaris İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne gelerek çantasını teslim alan Othaman, Ali Eren'e ulaştırılması için polislere 400 dolar ödül verdi.

Baronun ifadesi çıktı: Gerçek kimliğim nasıl tespit edildi, inanın bunu anlayamadım

Haberin Devamı

ŞÜPHELİ TAVIRLAR SERGİLEDİ, POLİS PEŞİNE DÜŞTÜ

Çantayı aldığı sırada şüpheli tavırlar sergileyen Miran Othaman takibe alındı. Geniş kapsamlı soruşturmada sahte kimlik kullandığı belirlenen kişinin, Interpol tarafından uyuşturucu kaçakçılığı suçundan aranan 'Baron' lakaplı Rawa Majid olduğu belirlendi.

Majid, İçmeler Mahallesi'ndeki villaya düzenlenen operasyonla yakalanırken evde yapılan aramada 2 ruhsatsız tabanca, 1 havalı tüfek ile 21 mermi ele geçirildi. Majid'in bir ay önce Türkiye'ye geldiği belirtildi.

Baronun ifadesi çıktı: Gerçek kimliğim nasıl tespit edildi, inanın bunu anlayamadım

'KENDİMİ ARMATÖR OLARAK TANITTIM'

Gözaltına alınan Rawa Majid, polisteki ifadesinde, "Türkiye'ye tatile geldim. Bodrum'da tatil yaptıktan sonra Marmaris'e gelerek villa kiraladım. Yürüyüş yaptıktan sonra dinlenmek için banka oturdum. Bir anlık dalgınlığım nedeniyle çantamı unuttum. Çantamı teslim aldıktan sonra yakalanacağım aklımın ucuna gelmedi. Benden şüphe duyulmaması için kendimi armatör olarak tanıttım. Belediye işçisine teslim edilmek üzere polislere 400 dolar ödül verdim. Profesyonel olarak hazırlattığım sahte kimliğe rağmen gerçek kimliğim nasıl tespit edildi inanın bunu anlayamadım" dedi.

Haberin Devamı

Uyuşturucu kaçakçısı olduğu nedeniyle çevresindekilerin kendisine 'Baron' lakabı taktığı öğrenilen Majid, polisteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede tutuklandı. 

İÇİ DÖVİZ DOLU ÇANTAYI TESLİM EDEN İŞÇİ: HARAMI SEVMİYORUM

Çiçeklerin bakımını yaptığı sırada bankta çantanın unutulduğunu fark eden Park Bahçeler Müdürlüğü personeli Ali Eren, DHA muhabirine konuştu. Kontrol ettiği çantanın içinde döviz ve Türk lirası olduğunu gördüğünü belirten Eren, durumu amirlerine bildirdiğini söyledi. 11 yıldır belediyenin engelli kadrosunda temizlik personeli olarak görev yaptığını anlatan Eren, insanlık görevi yaptığını kaydetti.

'Baron' lakaplı Rawa Majid'in uyuşturucu kaçakçısı olduğunu haberlerden öğrendiğini anlatan Eren, "Parkta temizlik yaptığım sırada bankın üstünde cüzdan buldum ve amirlerime bildirdim. Daha sonra polise bildirdik, ifade verdik ve tutanak tutuldu. 400 dolar bahşiş bıraktı, aldım. Ben insanlık görevimi yaptım. Alın terimle para kazanmak istiyorum, haramı sevmiyorum. Kimsenin parasında gözüm yok" dedi.

Haberin Devamı

Baronun ifadesi çıktı: Gerçek kimliğim nasıl tespit edildi, inanın bunu anlayamadım

'SENİNLE GURUR DUYUYORUZ'

Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, bakımını yaptığı parkta bulduğu para dolu çantayı polise teslim eden Park ve Bahçeler personeli Ali Eren'i makamında kabul ederek tebrik plaketi verdi. Eren'i bu davranışından dolayı tebrik eden Oktay, aynı zamanda adli bir vakayı da ortaya çıkardığını belirterek, "Kendisini hem davranışından ötürü hem de suçluların bulunmasına vesile olduğu için iki kez kutluyorum. Bizleri gururlandırdın. Marmaris Belediyesi'nin her ferdi dürüstlükten, doğruluktan, çalışkanlıktan ayrılmadan görevini yapıyor. Bu halk için çalışıyor. Sen de yapılması gereken en doğru şeyi yaptın. Kırmızı bültenle aranan uyuşturucu satıcılarının yakalanmasına vesile olman bizim memnuniyetimizi, gururumuzu katlamış oldu. Seninle gurur duyuyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Oktay, Ali Eren'e bir teşekkür plaketi ve çeşitli hediyeler verdi. 

Baronun ifadesi çıktı: Gerçek kimliğim nasıl tespit edildi, inanın bunu anlayamadım

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!