Barlas’ın inanılmaz kini

Güncelleme Tarihi:

Barlas’ın inanılmaz kini
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 1998 00:00

Haberin Devamı

Mehmet Barlas'ın eşi Canan Barlas, yazarımız Gülçin Telci'ye tedavi için gittiği New York'ta kin dolu sözlerle saldırdı. Gazeteci Canan Barlas, New York'ta kanser tedavisi gören yazarımız Gülçin Telci'ye, ‘‘Bak ben hâlâ Babıali'deyim. Hiçbir yere gitmiyorum. Ama sana güle güle’’ diyerek yersiz tacizde bulundu. Barlas-Bezmen yan yana Kızı ve kaçak işadamı Halil Bezmen'in eşi Selma Bezmen'le birlikte Sofia adlı restorana giden Canan Barlas, bazı yazılarındaki eleştirilerinden dolayı öfkelendiği Gülçin Telci'yi görünce, üzerine yürüdü. Gözlerinde nefret vardı Telci'nin dostlarıyla birlikte oturduğu masaya giden Barlas'ın, gözlerini nefretle üzerine diktiği arkadaşımıza söyledikleri, inanılmazdı. İnsanlıkla hiç bağdaşmayan bu saldırı, bir anda bomba etkisi yaptı. Fiziki saldırıya önlem Arkadaşımız, Barlas'ın tacizine cevap verme gereği duymadı. Dostları, yazarımız Telci'yi, çok sinirli görünen Barlas'ın olası bir fiziki saldırısından korumak amacıyla restorandan uzaklaştırdılar. New York'ta kanser tedavisi gören Gülçin Telci, bir loktantada karşılaştığı Canan Barlas'ın insanlık dışı sözlerle saldırısına uğradı. Öfkeyle Telci'ye yaklaşan Barlas, ‘‘Ben Bab-ı Ali'deyim. Sana güle güle’’ diyerek kin kustu.

NEW YORK'taki Türk cemaati, gazeteci Canan Barlas'ın Hürriyet Yazarı Gülçin Telci'ye inanılmaz bir kinle yaptığı sözlü saldırıyı konuşuyor. Canan Barlas, önceki akşam New York'ta Sofia adlı restoranda karşılaştığı Telci'ye, ‘‘Bak ben hâlâ Bab-ı Ali'deyim. Hiçbir yere gitmiyorum. Ben buradayım. Ama sana güle güle’’ dedi. Barlas'ın kanser tedavisi gören Telci'ye söylediği bu sözler, Türk basın dünyasına bomba gibi düştü.

İKİTELLİ'DE ŞOK
Dün kulaktan kulağa yayılan bu skandal taciz olayı şöyle gelişti: Gülçin Telci, arkadaşları Feride Donat, Danielle Kınay ve yeğeni Mehmet Öngüt ile birlikte, cumartesi akşamı Madison ve Park Avenue arasında, 61'inci Sokak'ta bulunan Sofia adlı İtalyan restoranına gitti. Telci ve arkadaşları içeri girdiği sırada restoranın barında Canan Barlas ve arkadaşları oturuyordu. Barlas'ın yanında kızı, kaçak işadamı Halil Bezmen'in eşi Selma Bezmen, reklam dünyasının tanınmış ismi Alinur Velidedeoğlu, Sezai Türkeş'in torunu Nur Taşkent ile Dedeman'ların torunu Özlem Dedeman bulunuyordu. Telci, birara tuvalete giderken yakınlardaki bir masadan yükselen Türkçe konuşmaları duydu.

SANA GÜLE GÜLE
Telci
, olayın devamını şöyle anlattı:
‘‘Kulağıma, 'Kayboldu, nereye gitti... Yakalayalım' gibi sesler geldi. Döndüm baktım, seslerin geldiği masada Canan Barlas ile Selma Bezmen son derece samimi bir pozda oturuyorlardı. Aklıma, 'Beni arıyor olmasınlar' diye geldi, ama güldüm geçtim...’’

Telci daha sonra masasına döndüğünde Barlas'ın sinirli bir şekilde yaklaştığını gördü. Gözlerini Telci'ye diken Barlas, uzun bir sessizlikten sonra, ‘‘Ben hiçbir yere gitmedim. Bab-ı Ali'deyim. Asıl sana güle güle’’ dedi.

Telci ve arkadaşları bu yersiz tacize yanıt vermek gereğini duymadılar. Konuşmaları takip edemeyen Kınay'ın ‘‘Bu hanımın Bali'de (sosyetenin tatil geçirdiği lüks bir ada) ne işi var ki, bize anlatıyor’’ demesi bile sinir bozukluğunu gidermeye yetmedi. Dostları Telci'yi çok sinirli görünen Barlas'ın olası bir fiziki saldırısından korumak amacıyla restorandan uzaklaştırdılar.




Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!