Barış Manço intiharı!

Güncelleme Tarihi:

Barış Manço intiharı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 06, 1999 00:00

Haberin Devamı

Bağcılar'da, paten meraklısı 19 yaşındaki Mustafa Kemal Gülhan, çok sevdiği Barış Manço'nun ölümüne dayanamayarak, ‘‘Ho ho ben ölüme gidiyorum’’ diye başlayan bir not yazıp, birasına koyduğu böcek ilacı ile yaşamına son verdi.

İnönü Mahallesi Ahmet Yesevi Caddesi 21/5 numaradaki evlerinde, gece geç saatlere kadar annesi Ayten Gülhan'la kağıt oynayıp, müzik dinleyen Mustafa Kemal Gülhan, daha sonra odasına çekildi. Kapıyı arkadan kilitledikten sonra, walkman'inde çok sevdiği ve ‘‘benim ilahım’’ dediği Barış Manço'nun kasetlerini dinlemeye başladı. Bir ara mutfağa gidip bira alan Gülhan, odasındaki böcek ilacını içine katarak içmeye başladı. Bir yandan birasını içen Gülhan, bir yandan da intihar mektubunu yazdı.

Sabah kahvaltısı için uyandırmak istediği oğlundan cevap alamayan 4 çocuk annesi Ayten Gülhan, geç yattığı için kendisini duymadığını zannederek ayrıldı. Saat 11.30 sıralarında tekrar odasına giden anne, kapının camını kırarak içeriye girdiğinde oğlunun cansız bedeni ile karşılaştı. Başucunda da şu notu buldu:

‘‘Ho ho ben gidiyorum. Ama üzülmeyin. Çünkü ben onun yanına gidiyorum (Barış). Ona gittim. Neden derseniz, onun için bilmiyorum. Çok acılar çektim. Bu fani dünyada, onsuz yaşanmaz. O yüzden fazla üzülme anne. O benim için tekti. Şaka deyip, kendimi aldatmaya kalktım, ama olmadı. Onu her hatırlayışta öldüğü aklıma geliyor. O öldü ve ben de. Ben onu tanımadım ama birisini sevmek için tanışmaya gerek yok. O tek ilah Barış Manço.M.K.G.’’

Oğlunun tam bir Barış Manço hayranı olduğunu söyleyen Ayten Gülhan, ‘‘Tek yaşamı patenleri ve Barış Manço idi. Kendi halinde, hiçbir problemi yoktu. Elektriğe merakı vardı. Kendi başına elektriği öğrendi. Komşuların bir işi olsa hemen yapardı. Dün gece de, geç saate kadar gülüp eğlendik. Ayrı yaşadığım eşimin yanındaki iki kız kardeşini görmeye gitti. Dönerken kendisine bira almıştı. Odasına çekildi. Sabah da ölü bulduk’’ dedi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!