Barış için meditasyon

Güncelleme Tarihi:

Barış için meditasyon
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 1998 00:00

Haberin Devamı

Modern gezgin ozan veya tercih ettiği adıyla ‘Aydınlık elçisi’ James Twyman, dünya sorunlarına duayla çözüm bulduğunu öne sürüyor. New York'ta bir meditasyon merkezinde bulduğumuz Twyman, Hürriyet'e, Bosna, Irak ve İrlanda'daki kanlı çatışmaları dualarıyla sona erdirdiğini öne sürdü.

Perulu Alvaria, İsveçli Elvi, Fransız Monique, Hindistanlı Padhaya ve Japon Michi salonun köşesinde, gitarının akordunu yapan boncuk kolyeli genç adamın çevresinde kümelendiler... Modern zamanların gezgin ozanı James Twyman gitarını eline aldı ve akıcı sesiyle barış mesajına başladı:

‘‘Ben, aydınlık saçan bir elçiyim. İçimdeki sevgi ve şefkat ışığını tüm insanlara sunuyorum. Hepsinin, benliğimde bütünleştiğine inanıyorum. Şu anda, dünya şifa bulup ıslah oluyor. Ben de bu akım içindeyim. Dertler, sorunlar, ihtilaflar yok oluyor ve hep olacak. Amin.’’

Amerikalı Doreen Virtue kaval çalmaya başlayınca, gitar susuyor. Tıklım tıklım dolu salonda Mısır Büyükelçisi Alaraby ile İsviçre, Macaristan, Haiti, Ekvator, Tunus, Gürcistan ve diğer ülkelerin diplomatları, BM personeli, insancıl derneklerin üyeleri ayakta, kaval sesine eşlik ediyorlar. Gitarlı ozan James'in, ‘Büyük tecrübe’ diye adlandırdığı global meditasyon, böylece beş dakika sürüyor. Twyman, seansı ‘‘Tamam, oldu artık. Ben herkesle bütünleştim, yaralar sarıldı. Artık korku yerine sevgi hüküm sürecek dünyada. Kendim ve dünya adına bunu kabul ediyorum. Aydınlık elçisiyim ben.. Şimdi ve sonsuza kadar. Amin’’ sözleriyle noktalıyor.

Garip bir olay bu.. İnsanlar ayakta heykel gibi dikilmiş, gözler kapalı. Biz de bu ilginç toplantının içindeyiz. Sanki odadaki herkesin damarlarında sevgi, dostluk ve iyilikle yoğrulmuş bir duygu akımı dolaşıyor. Akşam çökerken; günün, haftanın yorgunluğu, düşünce ve stres buharlaşıp kayboluyor. Dünyanın pek çok kesiminde, farklı zaman dilimlerinde, James Twyman'ın meditasyon çağrısına katılan insanlarla kutsal, duygusal birleşmeye giriyoruz.

BARIŞ İÇİN KONSER

‘Büyük Tecrübe’nin sonunda salondakilere yumuşak sesiyle bir kaç halk türküsü söyleyen Twyman, daha sonra bizimle sohbete başlıyor:

‘‘Saddam Hüseyin'in daveti üzerine, Bağdat'a giderek 19 Şubat'ta bir barış konseri verdim. Sayısız ülkeye uydu kanalıyla taşınan konserde, 12 dini temsil eden barış duasını okudum. Herkes ABD'nin Irak'ı bombalayacağını beklerken, BM Genel Sekreteri Kofi Annan, aniden çıkageldiği Bağdat'ta 24 Şubat'ta Saddam ile barış anlaşması imzaladı. Bir hafta sonra davet üzerine Kuzey İrlanda'ya gittim. Çevrede bombalar patlarken, Belfas'ta Stormout Castle'da gene konser verip, barış duası okudum. Dünyanın dört bir köşesinde insanlar duama katıldı. Üç gün sonra, 30 yıldır çarpışan protestan ve katolikler arasında yaklaşma başladı. Mayıs ayında barış anlaşması imzalanacağı açıklandı.’’

Bosna ve Hırvatistan'da, Dayton anlaşması öncesi barış dualı konserler veren James, ‘‘İnsanlar, kalben barışa yönelirse, dünyanın tüm yaralarını sarmak mümkün. Princeton Üniversitesi'nden Prof.Roger Nelson, sevgi ve şefkat meditasyonlarıyla toplumlar arasındaki ihtilafların çözüleceğini bilimsel olarak kanıtladı’’ diyor.

‘Aydınlanma Elçisi’ adlı kitabı, en çok satan kitaplar listesinde bir numara olan olan James Twyman, gelecek hafta, gitarıyla yollara düşecek. Twyman amacının barış olduğunu söylüyor ve devam ediyor: ‘‘Kudüs'e barış konseri vermeye gidiyorum. Amacım, Arap-İsrail anlaşmazlığına son vermek. Barış dualarıma yerkürenin en ücra köşelerinde insanlar da katılacak...’’






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!