‘Barbi göğüs’ davası

Güncelleme Tarihi:

‘Barbi göğüs’ davası
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2010 00:00

İstanbul’daki özel bir şirkette finans uzmanı olan D.Y. (34), büyük göğüsleri nedeniyle sırt ve boyun ağrısı çektiği için 2003 yılında özel bir hastanede Prof. Dr. O.Ç.’ye ameliyat oldu.

Haberin Devamı

Daha küçük göğüsler için süt kanallarına zarar verilmesini de onaylayan D.Y.’nin 110 beden olan göğüs ölçüsü 85’e düştü ancak sırtından göğüs altlarına uzanan dikiş izleri kaybolmadı. D.Y., 2009’da Etiler’deki özel bir hastanede Dr. T.T.’yle tanışıp muayene oldu. İddiaya göre doktor, D.Y.’ye, ”Tam kasap işi, ben sizin göğüslerinizi Barbi’ninki gibi yaparım” dedi.
‘Evlenmekten çekindim’
Yara izleri nedeniyle erkek arkadaşıyla evlenmekten çekindiğini söyleyen D.Y., bankadan kredi çekip bir kez daha ameliyat oldu. D.Y., 5 kez daha operasyon geçirdi. Ancak doktorun bir kez daha “Yeni ameliyat gerekiyor” demesi üzerine İstanbul 4’üncü Asliye Hukuk Mahkemesi’nde her iki doktor hakkında da tazminat davası açtı, toplam 100 bin lira manevi, 20 bin lira maddi tazminat istedi.
‘Bikini giyemiyorum’
D.Y., ameliyatları güzelleşmek için değil sağlık sorunları yaşamaya başladığı için yaptırdığını belirterek, şöyle dedi: “Meraklı bakışlar yüzünden dekolte elbiseler, bikini, mayo giyemedim. Memnun olmayan hastalara uyguladıkları sistem gereği ilk doktorum 5000 lira, son doktorum 3000 lira hesabıma para iadesi yaptı. Bankalara 45 bin lira borçlandım. Aynaya bakmaktan korkar hale geldim. Psikolojim bozuldu, tedavi görüyorum.”
Doktorlar ne diyor
Dr. T.T., dava hakkında konuşmak istemedi. Prof. Dr. O.Ç., “Hasta kendince haklı, ben de kendimce haklıyım. Yargı sürecindeyiz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!