Banliyö trenlerinde Akbil’e devam

Güncelleme Tarihi:

Banliyö trenlerinde Akbil’e devam
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 1999 00:00

Haberin Devamı

BELBİM ve TCDD Genel Müdürlüğü arasında sağlanan anlaşma sonucunda banliyö hatlarında AKBİL uygulaması yeniden başladı. 7 Temmuz'da TCDD tarafından yapılan açıklamada, BELBİM'in anlaşma şartlarına uymadığı belirtilmiş ve uygulama TCDD tarafından geçici bir süre için durdurulmuştu. İki kurum arasında sağlanan anlaşma ile AKBİL uygulaması yeniden başlatıldı.

TCDD yetkilileri anlaşmanın, ortaya çıkan işletme sıkıntıları nedeniyle askıya alındığını belirtti. İtiraza neden olan konular arasında, AKBİL ile ne kadar kişinin geçiş yaptığının belirlenememesi, emekli indirimi ve AKBİL dolum merkezlerinin geliri gibi konular bulunuyordu. Yeniden hizmete giren uygulama birtakım yenilikleri de beraberinde getirdi. Turnikelerin bulunduğu bölüme konulan sayaç sayesinde artık kaç kişinin AKBİL kullanarak trene bindiği tespit edilebiliyor.

TCDD tarafından kabul edilmeyen ancak BELBİM tarafından uygulanan emekli indirimi de kaldırıldı. Bakırköy, Pendik, Haydarpaşa gibi büyük istasyonlarda bulunan AKBİL dolum merkezlerinin geliri artık TCDD tarafından toplanacak. TCDD personeli bu konuda eğitim almaya başladı. AKBİL'den elde edilen tüm gelir TCDD'ye ait. Büyükşehir Belediyesi tarafından verilen rakamlara göre, AKBİL uygulamasından önce 60 bin olan yolcu sayısı, 90 bine çıktı. İstanbul'daki toplu taşıma araçlarında tek biletle ulaşım kolaylığı sağlayan AKBİL kullanıcılarının sayısı 2 milyona ulaştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!