Banliyö treninde dehşet

Güncelleme Tarihi:

Banliyö treninde dehşet
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 1997 00:00

Haberin Devamı

Halkalı - Sirkeci seferini yapan banliyö trenine konulan bomba, tren Bakırköy'e geldiğinde patladı. Yolcular arasında panik yaratan patlamada biri ağır 7 kişi yaralandı. Vagon ve istasyonun fazla kalabalık olmaması büyük bir faciayı önledi.

Halkalı - Sirkeci seferini yapan 80103 sefer sayılı banliyö trenine yerleştirilen bombanın patlaması sonucu biri ağır 7 kişi yaralandı. Patlama anında vagonun ve istasyonun fazla kalabalık olmaması muhtemel bir faciayı önledi. Bombanın kim veya kimler tarafından konulduğu belirlenemedi.

Yolcular arasında dehşet yaratan patlama dün akşam meydana geldi. Makinist Mustafa Berke yönetimindeki 80103 sefer sayılı banliyö treni saat 17.05'te Halkalı'dan hareket etti. Tren, saat 17.30 sıralarında Bakırköy'deki Yenimahalle istasyonuna geldi. Yolcuların inip binmeleri için trenin beklediği bir sırada büyük bir patlama duyuldu. İstasyonda bulunanlar dehşet içinde sağa sola kaçışırken, patlamanın meydana geldiği vagon savaş alanına döndü. Bombanın altında patladığı koltukta oturan 44 yaşındaki Kenan Hendem'in bacağı kopma noktasına gelirken ağabeyi İsmail Hendem, emekli öğretmen Ayten Üzgün, Halime Şener, Ayten Enez ve 7 yaşındaki torunu Esra Burcu Canipek ve kimliği belirlenemeyen bir kişi çeşitli yerlerinden yaralandı. Vagonun ve istasyonun çok kalabalık olmaması büyük bir facianın yaşanmasını önledi.

TRENDE İKİNCİ PAKET

Patlamanın ardından tren ve istasyon tamamen boşaltılırken, aynı vagonda yapılan aramada ikinci bir paket bulundu. Üzerinde saat olan pakette bomba olması ihtimaline karşı bomba uzmanları olay yerine çağrıldı. Yapılan inceleme sonunda bomba olabileceği ihtimaline karşı paket fünye ile kontrollü patlatılarak açıldı. Pakette kağıt parçaları olduğu belirlendi.

Bomba uzmanlarının banliyö treninde yaptığı incelemede infilak eden bombanın zaman ayarlı, parça tesirli el yapımı olduğu belirlendi. Bombanın etkisinin az olduğunu kaydeden uzmanlar, ‘‘Bomba kuvvetli olsaydı büyük bir facia olurdu’’ dediler. Yapılan araştırmadan sonra banliyö treni incelenmek üzere Halkalı istasyonuna götürüldü.

YARALININ DURUMU AĞIR

Olaydan hemen sonra yakındaki SSK Yenimahalle Doğumevi'ne getirilen yaralılar buradan Bakırköy Devlet ve Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi. Halkalı'da kaynakçılık yapan Kenan Hendem, ağabeyi İsmail Hendem ile Halime Şener Bakırköy Devlet Hastanesi'nde, emekli öğretmen Ayten Üzgün de Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Bacağından ağır yaralanan Kenan Hendem'in sağlık durumunun ciddi olduğu bildirildi.

Banliyö trenine Florya veya Yeşilyurt istasyonlarından binen saldırganların Bakırköy istasyonunda indikleri belirlendi. Olaydan kısa süre sonra saldırganlara benzeyen 25 yaşlarındaki iki kişinin Yenikapı iskelesinden deniz otobüsüne bindikleri ihbar edildi. Araştırmalar sürerken Kumkapı'da bir yaralama olayına karışan iki kişinin de Yenikapı'dan Bandırma'ya hareket eden Piyalepaşa Deniz Otobüsü'ne bindikleri bildirildi.

DENİZ OTOBÜSÜNDE ARAMA

Bunun üzerine deniz otobüsü telsizle geri çevrildi. Yenikapı iskelesine yanaşan deniz otobüsü polis ekipleri tarafından arandı. Ayrıca Kumkapı'daki yaralama olayının görgü tanığı deniz otobüsüne getirilerek saldırganların orada olup olmadığı araştırıldı. Ancak saldırganların izine rastlanmadı.

Patlamanın ardından İstanbul Valisi Kutlu Aktaş ile Emniyet Müdürü Hasan Özdemir olay yerine geldi. Aktaş, ‘‘Ramazanın başladığı bugünde böyle bir olayın meydana gelmesi çok üzüntü verici’’ dedi. Aktaş ile Özdemir daha sonra Bakırköy Devlet Hastanesi'ne giderek yaralıların sağlık durumu hakkında bilgi aldı.

Her yer kan gölüne döndü

Bakırköy Yenimahalle İstasyonu’nda yolcu indiren trende patlayan bomba, biri ağır 7 kişinin yaralanmasına neden oldu. Trende bulunanlar dehşet içinde kendilerini dışarı atarken, patlamanın meydana geldiği vagon kan gölüne döndü. Oturduğu koltuğun altında bomba patlayan 44 yaşındaki Kenan Hendem'in bacağı parçalandı. Bakırköy Devlet Hastanesi'nde ameliyata alınan Hendem'in durumunun ağır olduğu öğrenildi. Yaralanan diğer yolcular İsmail Hendem, Ayten Üzgün ve Halime Şener çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı. Vagonun ve istasyonun çok kalabalık olmaması büyük bir facianın yaşanmasını önlerken, yeni yıla ve Ramazan'a saatler kala böyle bir eylemi gerçekleştiren hainlere lanetler yağdı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!